Składniki:
• 1 opakowania bezglutenowej mieszanki do wypieku pizzy (np. marki Ocelio)
• 25 g świeżych drożdży
• świeży rozmaryn
• pomidory suszone
• sól gruboziarnista
• oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. 25 g świeżych drożdży rozpuścić w 300 ml ciepłej wody. Dodać 20 g oliwy z oliwek i wymieszać z 500 g bezglutenowej mieszanki.
2. Po uzyskaniu gładkiej i jednorodnej konsystencji, ciasto rozwałkować i przykryć folią spożywczą nasmarowaną olejem. Odstawić do wyrośnięcia.
3. Po wyrośnięciu nałożyć na ciasto pomidory suszone, świeży rozmaryn, doprawić solą i podlać oliwą.
4. Piec do zrumienienia w 200st Celsjusza. Podawać z oliwą z oliwek.
Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Manager