Sk³adniki:
- 1 opakowanie mieszanki do wypieku ciast (500g) np. marki Ocelio
- 150 g mas³a lub bezglutenowej margaryny
- 4 jajka
- 5 ³y¿ek mleka lub napoju ro¶linnego
- 3 ³y¿ki cukru
- 1 cytryna
- cukier puder
- olej
- bezglutenowa bu³ka tarta lub pokruszone bezglutenowe ciasteczka
Wykonanie:
1. Do mieszanki dodaæ rozpuszczone mas³o lub margarynê, cukier, jajka i mleko.
2. Do masy dodaæ sok z cytryny i start± skórkê z cytryny
3. Formê do babki posmarowaæ olejem, oprószyæ bu³k± tart± lub pokruszonymi ciasteczkami.
4. Ciasto piec przez 40 minut w temperaturze 170 st.
5. Ciasto po wyci±gniêciu z piekarnika zostawiæ do ostygniêcia w formie. Wy³o¿yæ i posypaæ cukrem pudrem.
Smacznego!
£ukasz Nocuñ
PR & Content Marketing Specialist