Składniki:
• 2 łyżeczki Przyprawy Prowansalskiej (np. Przyprawy w płynie Qulino)
• 4 plastry ulubionej szynki
• 6 jajek
• 1 papryka
• ¼ szklanki mleka
• szczypta mąki
• olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Szynkę oraz paprykę pokroić w kostkę, a następnie lekko podsmażyć
2. Mleko wymieszać z jajkami, mąką i przyprawą prowansalską
3. Masę jajeczną wlać na rozgrzaną patelnie z olejem i smażyć na małym ogniu do momentu aż omlet lekko „urośnie”. Dodać na wierzch szynkę oraz paprykę i smażyć jeszcze przez minutę.
Smacznego!
Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Manager
Co to za omlet ? Szczypta mąki, pewnie szczypta soli (to ciekawe) ale nie sprubuję : pozdrawiam