Składniki:
• 1 saszetka kaszy orkiszowej (np. marki Halina)
• 4 plastry włoskiej szynki dojrzewającej
• 10 szt. pomidorków koktajlowych
• 1 łodyga selera naciowego
• 1/4 czerwonej papryki
• 6 szt. czarnych oliwek
• 1/2 małej czerwonej cebuli
• 1 garść rukolii
• 10 liści bazylii
• 1 łyżka soku z cytryny
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• sól i pieprz
Metoda:
1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i ostudzić.
2. Seler i cebulę posiekać w piórka, pomidorki pokroić w ćwiartki, paprykę w drobną kostkę. Szynkę porwać w mniejsze kawałki.
3. Wszystkie składniki oraz rukolę i bazylię wymieszać w misce, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Na koniec dodać oliwę i jeszcze raz wymieszać.
Smacznego!
Łukasz Nocuń
Senior PR & Content Marketing Specialist