POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Piątek [19.02.2021, 08:30:04] • Polska

Fasola drobna po meksykańsku

Fasola drobna po meksykańsku

fot. Organizator

Przepis na dobrze znaną drobną fasolą w pikantnym wydaniu. Meksykańska potrawka z fasoli z dodatkiem awokado, pomidora, papryki i czerwonej cebuli to doskonały sposób na szybki obiad lub wyrazistą kolację.

Składniki:
• 200 g białej fasoli drobnej (np. marki Halina)
• 1 cebula posiekana
• 2 ząbki czosnku drobno posiekane
• 1 - 3 papryczki chili (w zależności jak ostre dania lubimy)
• 500 ml bulionu
• 1 awokado pokrojone w plastry
• 1 pomidor pokrojony w kostkę
• 1 mała czerwona cebula pokrojona w kostkę
• 1 pęczek kolendry lub pietruszki drobno posiekanej
• 1 łyżka oliwy
• sól i pieprz

Metoda:
1. Fasolę moczymy przez noc i odcedzamy.
2. Cebulę smażymy z czosnkiem i posiekanym chili. Dodajemy 1/2 pęczka kolendry lub pietruszki oraz fasolę zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy łyżeczkę soli i całość gotujemy aż fasola będzie gotowa. Podczas gotowania obserwujemy czy nie należy dolać wody.
3. Pomidory mieszamy z czerwona cebulą awokado oraz kolendrą. Doprawiamy solą, pieprzem i oliwą.
4. Gdy fasola dojdzie nakładamy na talerze i podajemy z salsą z pomidorów i awokado.
5. Podawać z przypieczoną tortillą lub bagietką

Smacznego!

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Joanna Agatowska uzyskałą absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■