POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Poniedziałek [26.10.2020, 13:52:07] • Polska

Królowa wśród sałat – Roszponka od marki Eisberg

Królowa wśród sałat – Roszponka od marki Eisberg

fot. Organizator

Komponując jesienne menu, nasz wybór często pada na zdrowe i pożywne sałatki. Nic dziwnego - odpowiednio zbilansowane są nie tylko dodatkiem do głównego dania, ale swobodnie mogą grać pierwszoplanową rolę. Nieodłącznym elementem każdej sałatki jest oczywiście sałata, na czele z jedną z najpopularniejszych jej odmian – roszponką, zwaną też roszpunką.

W ofercie marki Eisberg Roszponka występuje w dwóch gramaturach: do dyspozycji mamy opakowania po 100 g i 500 g. Dzięki temu produkt sprawdzi się zarówno, gdy planujemy przygotować posiłek dla kilku członków rodziny, jak i wówczas, kiedy roszponkę chcemy dodać do kilku kanapek czy udekorować nią ulubioną pizzę.

Roszponka nie bez kozery należy do najchętniej wybieranych rodzajów sałat. Jej niewątpliwą zaletą jest bowiem szerokie zastosowanie w kuchni. Delikatne listki o orzechowej nucie sprawdzą się nie tylko w najpopularniejszym wydaniu – będąc podstawowym składnikiem warzywnej sałatki. Roszponka idealnie odnajdzie się też jako baza sycącego, pełnego wartości odżywczych zielonego koktajlu. Równie dobrze poradzi sobie w gęstej zupie-krem, aromatycznym pesto czy kanapkowej paście. Roszponka często jest też wykorzystywana do pizzy, gdyż poza walorami estetycznymi idealnie pasuje do różnego rodzaju potraw z kuchni śródziemnomorskiej. Jest więc przykładem uniwersalnego składnika, który podbija smak ulubionych dań, dodatkowo niosąc za sobą wiele dobroczynnych właściwości. Roszponka pełna jest witamin, w tym m.in.: A, B1, B2, B3, B6 i C. Zawiera takie składniki mineralne jak magnez, wapń, potas, żelazo czy fosfor. To właśnie dzięki nim oraz przeciwutleniaczom roszponka wspomaga trawienie i funkcjonowanie zmysłu wzroku, ma właściwości odmładzające, obniża także poziom cholesterolu.

Roszponka marki Eisberg
Gramatura: 100 g
Sugerowana cena: ok. 4,80 zł

Dominika Szalek-Kanofocka
PR Manager


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Miejski Dom Kultury, Uniwersytet Trzeciego Wieku w Świnoujściu mają zaszczyt zaprosić na XVII Morskie Juwenalia UTW Regionu zachodniopomorskiego "Aktywny Senior - 2025" w dniu 7 czerwca 2025 o godz. 11.00 na scenie Amfiteatru im. Marka Grechuty w Świnoujściu przy ul. Chopina 30. Celem przeglądu jest prezentacja twórczości oraz osiągnięć grup senioralnych w różnych dziedzinach artystycznych, rozwijanie pasji twórczych, integracja środowiska, aktywizowanie seniorów do tworzenia ruchu amatorskiego, propagowanie aktywnego i kulturotwórczego sposobu spędzania czasu wolnego. Przedsięwzięcie ma charakter przeglądu twórczości artystycznej Seniorów zrzeszonych w Uniwersytetach Trzeciego Wieku, Organizacjach Seniorów, Domach Kultury prowadzących zespoły artystyczne złożone z Seniorów (zespoły międzypokoleniowe) Regionu Zachodniopomorskiego ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■