POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Sobota [03.10.2020, 14:07:28] • Polska

Przepis na rozgrzewający i sycący, jesienny obiad – pieczona kiełbasa z dynią, brokułami, czosnkiem i czerwoną cebulą

Przepis na rozgrzewający i sycący, jesienny obiad – pieczona kiełbasa z dynią, brokułami, czosnkiem i czerwoną cebulą

fot. Organizator

Szukasz przepisu na sycące jesienne danie dla całej rodziny? Sięgnij po optymistycznie pomarańczową, sezonową dynię, rozgrzewający czosnek, czerwoną cebulę i odżywczy brokuł. Dodaj odpowiednią wędlinę i gotowe! Oto szybki przepis na jesienny obiad, który przygotujesz w niecałą godzinę.

Jesienią na warzywnych straganach królują dynie, cukinie i kabaczki. Ale prawdziwą gwiazdą jest właśnie dynia, która chętnie gości na polskich stołach. Zachwyca nie tylko wyglądem, ale również smakiem – ma ogromny potencjał kulinarny i można z niej przygotować prawdziwe pyszności. – Dynia świetnie komponuje się z wędlinami, np. aromatyczną kiełbasą Kurpiowskie Specjały. Wędlina powstaje w oparciu o tradycyjne receptury, z najwyższej jakości mięsa wieprzowego, dzięki czemu dostarcza niezbędnego białka. W składzie nie ma sztucznych dodatków, takich jak glutaminian sodu. W zestawieniu z zapiekanymi warzywami będzie smaczną i sycącą propozycją na obiad – mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.

Pieczona kiełbasa Kurpiowskie Specjały z dynią, brokułami i czosnkiem

Składniki:

• 3 sztuki kiełbasy Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
• 1 brokuł
• 1 dynia piżmowa
• 4 czerwone cebule
• 2 główki czosnku
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego świeżego oregano
• oliwa
• sól, pieprz

Przygotowanie:
Brokuł podzielić na większe różyczki, dynię obrać i pokroić w duże kawałki, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Czosnek przeciąć na pół. Warzywa skropić oliwą, natrzeć natką, oregano, solą i pieprzem. Zapiekać razem z kiełbaskami w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 30 – 40 minut.

Anna Rogoźnicka
Senior PR & Content Marketing Specialist


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Zabierzmy dowód lub paszport. Od poniedziałku 7 lipca na granicy z Niemcami będą obowiązywały czasowe kontrole. W województwie zachodniopomorskim funkcjonariusze Straży Granicznej wspierani przez żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej i Żandarmerię Wojskową będą prowadzić kontrole na 19 przejściach granicznych. Zmiany w zasadach ruchu granicznego przybliżyli podczas dzisiejszej konferencji prasowej w Szczecinie wojewoda zachodniopomorski Adam Rudawski wraz z zastępcą komendanta Morskiego Oddziału Straży Granicznej kmdr SG Wojciechem Heninborchem. - Kontrole będą miały charakter selektywny - funkcjonariusz Straży Granicznej zdecyduje jaki samochód, czy osobę należy poddać kontroli. Pamiętajmy, że celem jest niedopuszczenie do przypadków nielegalnego przekraczania naszej zachodniej granicy w stronę Polski. Dlatego kontrole mają być prowadzone tak, by w jak najmniejszym stopniu wpływać na przekraczanie granicy przez naszych mieszkańców, z których wielu pracuje po stronie niemieckiej oraz turystów odwiedzających nasz region – mówi wojewoda Adam Rudawski. Czasowe kontrole graniczne zostały wprowadzone na 30 dni, z możliwością ich przedłużenia ■