POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Wtorek [29.09.2020, 08:11:05] • Polska

Przepis kulinarny Grissini z szynką dojrzewającą i bazylią

Przepis kulinarny Grissini z szynką dojrzewającą i bazylią

fot. Organizator

Przepis na cudownie chrupiące, bezglutenowe grissini – tradycyjne włoskie chlebowe paluszki. Wypiekane z mieszanki bezglutenowej do pizzy, z dodatkiem szynki i świeżej bazylii to prawdziwy przysmak, który zasmakuje nie tylko osobom na diecie eliminacyjnej.

Składniki:
• Opakowanie bezglutenowej mieszanki do wypieku pizzy (np. marki Ocelio) lub mąki pszennej (w wersji klasycznej)
• 150 ml wody
• 25g świeżych drożdży
• 10g oleju lub oliwy
• 1 opakowanie szynki dojrzewającej
• świeża bazylia

Metoda:
1. Rozpuścić 25g drożdży w 150 ml wody, po dokładnym rozpuszczeniu dodać 10 g oleju. Dodać zawartość 250g mieszanki do wypieku pizzy i wymieszać.
2. Ciasto podzielić na 8 części. Ręcznie uformować długie, cienkie paluchy i pokroić je na odpowiednią długość.
3. Paluchy ułożyć na blaszce do pieczenia i pozostawić do wyrośnięcia. Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni.
4. Upieczone grissini zawinąć w szynkę oraz bazylię.
Smacznego!

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ 10 listopada Urząd Miasta Świnoujście i Terenowy Punkt Paszportowy będą nieczynne Drodzy mieszkańcy i goście Świnoujścia, informujemy, że zgodnie z Kodeksem pracy – w poniedziałek 10 listopada 2025 r. Urząd Miasta Świnoujście oraz Terenowy Punkt Paszportowy będą nieczynne. W razie konieczności załatwienia bieżących spraw, zapraszamy Państwa w piątek 7 listopada lub w środę 12 listopada ■ W kolejnych tygodniach tunel będzie również wyłączany z ruchu w następujących terminach: - 07/08 listopada 2025 - 14/15 listopada 2025 - 21/22 listopada 2025 - 28/29 listopada 2025 - 05/06 grudnia 2025 - 12/13 grudnia 2025 - 19/20 grudnia 2025. ■ W Albi, we Francji, odbyły się Mistrzostwa Świata w biegu 24-godzinnym - Karolina Romańska: 201,293 km (oficjalny scratch), 174. open, 5. wśród Polek ■ Przejedziemy całą S3! Dwujezdniowa ekspresówka od Świnoujścia aż do granicy z Czechami! ■ W niedzielę 26 października 2025 r., o godzinie 11.45 z Placu Mickiewicza wystartuje Masa Krytyczna - Świnoujście na Rowery. Organizatorami wydarzenia są Urząd Miasta Świnoujście oraz Ośrodek Sportu i Rekreacji „Wyspiarz". Rowerowy przejazd po mieście odbędzie się po raz 24. Trasa dostępna jest na załączonej mapie. Rowerzyści będą mieli do pokonania dystans o długości ok. 3,5 km. Przewidywany czas przejazdu wyniesie około 30 minut ■