POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Niedziela [27.09.2020, 11:04:26] • Świnoujście

Pracujesz jako barman lub barista? Masz szansę podniesienia swoich kwalifikacji!

Pracujesz jako barman lub barista? Masz szansę podniesienia swoich kwalifikacji!

fot. Organizator

Najbliższa okazja na udział w szkoleniu prowadzonym przez profesjonalistów w Świnoujściu już w początku października. Spotkania odbywać się będą między 5, a 11 października w hotelu Hamilton.

Jak przyrządzić kawę by, nie tylko wyglądała ale także smakowała, jak w widowiskowy sposób przygotować drinki? Te i inne tajemnice niekonwencjonalnej pracy za ladą baru zdradzą specjaliści: Michał Żmuda, Jakub Postrożny, Tomasz Sobieraj i Adam Kolanowski. Chętni będą mogli korzystać z ich doświadczenia w hotelu przy ulicy Uzdrowiskowej 23 przez cały tydzień od 5 października. Szczegółowe informacje pod telefonem organizatora 783 162 497. Dla chętnych funkcjonuje już także specjalna grupa na Facebooku.

źródło: www.iswinoujscie.pl


komentarzy: 13, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
Oglądasz 1-13 z 13

Lolek • Poniedziałek [28.09.2020, 01:42:45] • [IP: 51.174.56.***]

Gość  Niedziela [27.09.2020, 23:02:20]  [IP: 37.47.165.***] Widzę mamy tu znawcę, a wie Pan/-i jak dobrać parametry ekspresu i kawy, by wyszło dobre espresso z odpowiednią słodyczą, charakterystyczna goryczka oraz odpowiednia kwaskowatością? Z drugiej strony, jak ktoś całe życie pije żółta tchibo/pedros/paranę zalewaną wrzącą wodą prosto z czajnika to nie doceni smaku kawy, nie odkryje nut owocowych, korzennych, kwiatowych i wielu innych, jest ich ponad osiemset.

Gość • Niedziela [27.09.2020, 23:05:59] • [IP: 37.47.165.***]

Gość • Niedziela [27.09.2020, 20:11:57] • [IP: 5.173.48.***] I po co to celebrowanie picia kawy? Głównym celem kawy jest pobudzenie. Większość Włochów czy Hiszpanów pije esencję kawy zwaną espresso. Po co te pianki, misie, serduszka? To są bzdety do niczego nie potrzebne.

Gość • Niedziela [27.09.2020, 23:02:20] • [IP: 37.47.165.***]

Barista=zaparzacz kawy. Ale mi to sztuka. Zalać kawę wrzątkiem albo wcisnąć przycisk w ekspresie haha. Snoby zawsze z prostej czynności zrobią sztukę.

Gość • Niedziela [27.09.2020, 21:50:59] • [IP: 62.69.251.***]

sami absolwenci Szkół Gotowania na Gazie

Gość • Niedziela [27.09.2020, 21:02:20] • [IP: 62.69.229.**]

Świat schodzi na psy. Jak wylewanie mleka na kawę urosło do miana sztuki, to jeszcze trochę i robienie kupy też będzie sztuką.

Gość • Niedziela [27.09.2020, 20:11:57] • [IP: 5.173.48.***]

Ile w was jadu! To bardzo piękne zawody. Kelner, Barista... nie mała sztuka zrobić dobrą kawę i by ładnie się prezentowała. Wy pijecie pewnie tylko milchkaffee hahahah spróbujcie zrobić latte tak by pianka się unosiła ładnie czy cappuccino lekkie jak chmurka. Powodzenia

Gość • Niedziela [27.09.2020, 18:56:26] • [IP: 176.221.122.***]

Wstęp wolny dla uczestników szkolenia ?

Zdegustowany • Niedziela [27.09.2020, 16:06:41] • [IP: 73.123.207.**]

Moja babcia urządza pogadanki o recyclingu fusów herbacianych, jak zalać ponownie szklankę by dolewka nie była gorzka oraz jaki koszyczek do szklanki dobieramy do dnia tygodnia. Koszt 100 zł za godzinę, chętnych proszę o kontakt, na hasło Trener fusy-recykler master tea double-dose 20 zł zniżki. Na zajęcia proszę przyjść ze swoim młotkiem żeby wybić sobie inne głupie pomysły z głowy.

Gość • Niedziela [27.09.2020, 16:02:08] • [IP: 149.202.98.***]

Do wojska na ćwiczenie, a nie kawę pe_d_ały będą sobie parzyć.

Gość • Niedziela [27.09.2020, 15:28:18] • [IP: 37.47.148.***]

Barman, barista, fryzjer średnio męskie zajęcia. Strażak, spawcz, dźwigowy to są zawody dla facetów, którzy czują się mezczyznami

Gość • Niedziela [27.09.2020, 13:35:51] • [IP: 95.40.223.***]

Jaka cena takiego szkolenia??ktoś coś wie może??

Gość • Niedziela [27.09.2020, 13:03:08] • [IP: 89.151.36.**]

Bardzo polecam.. Byłam na szkoleniu prowadzonym przez Tomasza i Jakuba- pełen profesjonalizm, bardzo polecam.

Gość • Niedziela [27.09.2020, 12:39:56] • [IP: 37.47.166.***]

Nazwy rodzajów zajęć wykonywanych przez tych panów-specjalistow brzmią cudownie, " trener flair", " trener barista i latte art qualia caffe". To brzmi jak muzyka!!😂😂😂. Jest tak wspaniałe jak np.:" The absolute best vegetarian chef trainer." A gawiedź, dowiedziała się o tym na" briefing session" w" briefing room". BRAWO!!

Oglądasz 1-13 z 13
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■