1 woreczek mieszanki sa³at Bolero mix firmy Eisberg
pó³ awokado
2 ogórki kiszone
50 g zielonej soczewicy
pó³ jab³ka
pó³ czerwonej papryki
gar¶æ pestek dyni
3 ³y¿ki oliwy z oliwek
sok z po³ówki cytryny
pó³ szklanki natki pietruszki
papryczka chilli
sól
Przygotowanie:
Soczewicê wrzuciæ do osolonej, wrz±cej wody i gotowaæ 25 min. Odcedziæ i zostawiæ do ostudzenia. Oliwê, drobno posiekan± pietruszkê i papryczkê chilli wymieszaæ z sokiem z cytryny, nastêpnie doprawiæ do smaku sol±. Paprykê pokroiæ w krótkie paski, ogórek, jab³ko i awokado w kostkê. Na dno s³oika wlaæ dressing, nastêpnie wsypaæ soczewicê i uk³adaæ warstwowo: jab³ko, ogórek, awokado, paprykê oraz mieszankê sa³at
Bolero mix. Posypaæ pra¿onymi pestkami dyni. Przed spo¿yciem wymieszaæ wszystkie warstwy b±d¼ wy³o¿yæ do miseczki.
Dominika Szalek
PR Manager