POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Pi±tek [17.07.2020, 10:45:03] • Polska

Warstwowa sa³atka

Warstwowa sa³atka

fot. Organizator

Warstwowa sa³atka to idealne rozwi±zanie dla wszystkich zapracowanych, którzy przy nat³oku obowi±zków, czêsto zapominaj± o systematycznym spo¿ywaniu posi³ków. Zamkniêta w s³oiczku ¶wietnie sprawdzi siê na drugi dzieñ jako np. lunch w pracy. Przyda siê równie¿ w podró¿y, w szkole czy po treningu. Musimy jedynie pamiêtaæ by odpowiednio u³o¿yæ warstwy – zaczynaj±c od dressingu, po ciê¿sze sk³adniki, koñcz±c na ¶wie¿ej i chrupi±cej mieszance sa³at z buraczkiem.

1 woreczek mieszanki sa³at Bolero mix firmy Eisberg
pó³ awokado
2 ogórki kiszone
50 g zielonej soczewicy
pó³ jab³ka
pó³ czerwonej papryki
gar¶æ pestek dyni
3 ³y¿ki oliwy z oliwek
sok z po³ówki cytryny
pó³ szklanki natki pietruszki
papryczka chilli
sól

Przygotowanie:

Soczewicê wrzuciæ do osolonej, wrz±cej wody i gotowaæ 25 min. Odcedziæ i zostawiæ do ostudzenia. Oliwê, drobno posiekan± pietruszkê i papryczkê chilli wymieszaæ z sokiem z cytryny, nastêpnie doprawiæ do smaku sol±. Paprykê pokroiæ w krótkie paski, ogórek, jab³ko i awokado w kostkê. Na dno s³oika wlaæ dressing, nastêpnie wsypaæ soczewicê i uk³adaæ warstwowo: jab³ko, ogórek, awokado, paprykê oraz mieszankê sa³at
Bolero mix. Posypaæ pra¿onymi pestkami dyni. Przed spo¿yciem wymieszaæ wszystkie warstwy b±d¼ wy³o¿yæ do miseczki.

Dominika Szalek
PR Manager


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostêpnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodaj±c komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykê prywatno¶ci.

Zauwa¿y³e¶ b³±d lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czym¶ o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wy¶lij mms na numer 602 657 344
■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa siê gala fina³owa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyska³a absolutorium z tytu³u wykonania bud¿etu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto ¦winouj¶cie Prezydent Joanna Agatowska uzyska³a votum zaufania od Rady Miasta ■ Pe³na przejezdno¶æ drogi S3 przed wakacjami jest zagro¿ona, wykonawcy apeluj± do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokoj±cym zjawiskiem, tak¿e w ¦winouj¶ciu, jest stale spadaj±cy przyrost naturalny" ■ Now± formu³ê prezentacji raportu o stanie miasta omówi³ specjalny go¶æ sesji - Ryszard grobelny. Raport dostêpny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obs³uguj±cych przeprawê „Warszów” pomiêdzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa siê obecnie w trybie nieregularnym. Zarz±d Dróg Miejskich i ¯eglugi informuje, ¿e zespó³ techniczny pracuje nad jak najszybszym usuniêciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakoñczenia naprawy pasa¿erów obs³uguje wy³±cznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, ¿e czas oczekiwania na przeprawê mo¿e siê wyd³u¿yæ, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwa³a zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 z³, 176,97 euro, 2 korony czeskie i ¿eton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkaj± siê 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anio³a – to coroczna okazja, by powróciæ wspomnieniami do czasów, gdy zak³ad zatrudnia³ tysi±ce osób i têtni³ ¿yciem. W przeddzieñ Dnia Rybaka bêdzie czas na rozmowy, u¶miechy i integracjê przy grillu ■