¦ledzie, ¶ledzie, ¶ledzie. Na wiele sposobów. W ró¿nych kolorach i smakach. Prawdziwe fantazje. Zgodnie zreszt± z nazw± siódmej ju¿ edycji Festiwalu „Fantazje ¦ledziowe”, ¶winoujskie restauracje postara³y siê o najbardziej nawet wyszukane potrawy z tej smacznej ba³tyckiej ryby. Oceniali je znani aktorzy – uczestnicy trwaj±cego w³a¶nie w ¦winouj¶ciu Morskiego Turnieju tenisowego gwiazd. Szanse do degustacji mia³a równie¿ publiczno¶æ, która szczelnie wype³ni³a widowniê Muszli Koncertowej. Spo¶ród przedstawionych do konkursu ¶ledziowych smako³yków najwiêksze uznanie jury zyska³y ¶ledzie przygotowane przez „Karczmê Polsk± Pod Kogutem”i Restauracjê „Avanagard”. Trzecie miejsce zajêli specjali¶ci dobrej kuchni z Uzdrowiska ¦winouj¶cie. Szczê¶ciarze mieli okazjê nie tylko popatrzeæ, ale i posmakowaæ. Dla wszystkich by³a dobra muzyka, a na deser po ¶ledziu... Marcin Daniec, który rozbawi³ nas do ³ez.