Kuchnia z food trucków to wygodna propozycja dla wszystkich fanów dobrego jedzenia. W Szczecinie z bogatej oferty mobilnych restauracji będzie można skorzystać w dniach 9-11 września. Dla miłośników kulinarnych odkryć to kolejna okazja, by poznać nowe smaki oraz spróbować wyjątkowych potraw. W wydarzeniu wezmą udział food trucki z różnych części Polski, w których na miejscu przygotowywane będą dania inspirowane smakami z odległych zakątków świata. Będzie można zasmakować specjałów z kuchni azjatyckiej, greckiej, tajskiej, belgijskiej, amerykańskiej oraz wielu innych. Nie zabraknie słodkości, naleśników, burgerów, frytek czy pysznych przekąsek na gorąco z różnymi dodatkami i sosami. Pojawią się też propozycje dań w wersji wegetariańskiej.
Lista food trucków:
1.Pan Burger - amerykańskie burgery
2. Le mini lemoniada - lemoniada molekularna
3. PAN FRYTA - frytki belgijskie
4. Pulled Burger Truck - burgery z szarpną wieprzowiną
5. Greek Street Food Truck - grecki souvlaki
6. Wok and Walk - azjatycki makaron chow mein
7. Sweet Donuts - słodkie mini pączki i lody tajskie
8. Meat Pastrami - amerykańskie pastrami
9. Zapiekanki
10. Naleśniki
11. FutrakiXOkocim - piwo z kija
… i inne.
Zlot Food Trucków odbędzie się w piątek i w sobotę (9-10 września), w godzinach 12.00 -21.00, natomiast w niedzielę (11 września) w godz. 12.00-20:00, na parkingu Atrium Molo (ul. Mieszka I 73). W związku z wydarzeniem część parkingu, zlokalizowana w pobliżu wejścia od strony Media Markt, będzie wyłączona z użycia.
–W drugi weekend września Atrium Molo zamieni się w najsmaczniejsze miejsce w Szczecinie. Przez trzy dni będzie można skosztować efektów pracy szefów mobilnej kuchni z całej Polski. Serdecznie zapraszamy mieszkańców, jak również klientów galerii, do wspólnego spędzenia czasu i wypróbowania bogatej oferty specjałów kulinarnych– dodaje Agnieszka Wasyłenko, Dyrektor Atrium Molo.
Więcej informacji na stronie: www.atrium-molo.pl oraz na profilu Facebook Atrium Molo.
Monika Górka
PR MANAGER