Składniki (4 – 6 porcji):
• 2 pomidory
• 1/2 batata
• 4 ząbki czosnku
• 1/2 cebuli
• 2 łyżeczki oregano
• Łyżka oliwy
• Sól i pieprz
• 30-50 ml wody Mama i ja
• 1-2 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
1. Pomidory, obranego batata pokrojonego na kawałki, cebulkę i czosnek w łupinie wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy oliwą, doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Zapiekamy około 30 minut w 200° C.
2. Zdejmujemy skórkę z pomidorów, wyjmujemy czosnek z łupinek i całość blendujemy. Dodajemy wodę, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
3. Dressing podajemy z makaronem, kaszą lub ryżem.
Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Strona www: wodadladziecka.pl/
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł
Marta Maik
FlyPR