Składniki:
• 100g kaszy jaglanej (np. Halina BIO)
• 2 ząbki czosnku
• 5szt suszonych pomidorów
• 1 mała cebula
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżeczka listków świeżego tymianku
• 100g sera feta
• 1szt cukini
• 2 szt papryki podłużne
• 2szt pieczarek portobello
• Oliwa
• Sól i pieprz
Metoda:
1. Kasze ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekroić wzdłuż na pół. Wydrążyć za pomocą łyżki. Z papryk odkroić końcówki, z pieczarek usunąć nóżkę i wydrążyć blaszki.
2. Ugotowaną kaszę wymieszać z posiekaną cebulą, posiekanymi pomidorami i wyciśniętym przez prasę czosnkiem. Dodać pietruszkę, tymianek i pokruszoną fetę. Doprawić solą, pieprzem i dodać łyżkę oliwy. Pozostałości z cukinii i papryk posiekać i dodać do farszu.
3. Farsz nałożyć do warzyw i grillować aż zmiękną.
Smacznego!
Magdalena Brzęczek
Senior PR & Content Marketing Specialist