Składniki:
Naleśniki:
• 1 szklanka mieszanki do wypieku pizzy z mąką gryczaną (np. Ocelio)
• 2 szklanki mleka krowiego lub napoju roślinnego (np. Ocelio)
• 2 jajka
• 2 łyżki oleju roślinnego
• szczypta soli
Dodatki do naleśników:
• Łosoś wędzony
• Marchewka
• Ogórek
• Ser feta miękki
• jogurt naturalny
• koperek
• sól i pieprz
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki naleśników mieszamy.
2. Ser feta rozdrabniamy w misce dodajemy tyle jogurtu aby powstała masa którą da się rozsmarować na naleśnikach. Doprawiamy pieprzem i posiekanym koperkiem.
3. Marchew obieramy i wycinamy za pomocą obieraczki długie cienkie paski. Ogórka dobrze myjemy i postępujemy tak samo jak z marchewką. Rukolę myjemy.
4. Smażymy naleśniki.
5. Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję serka, układamy marchewkę, ogórka, plasterki łososia i rukolę. Naleśniki zawijamy i podajemy w całości lub kroimy w plastry.
Smacznego!
Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist