iswinoujscie.pl • Niedziela [07.03.2021, 22:20:56] • Polska

Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado

Ekspresowa sałatka z rukolą, mango i awokado

fot. Organizator

Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mamy szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantujemy, że zasmakuje każdej kobiecie. Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo w gębie!

Składniki:
170 g mieszanki sałat Toscana mix z rukolą marki Eisberg
mango
awokado
150 g rolady z sera koziego
2 garście orzechów włoskich

Sos winegret:
¾ łyżki musztardy
2 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli i pieprzu
Wszystkie składniki połączyć za pomocą trzepaczki.

Przygotowanie:
Gotową mieszankę Toscana mix z rukolą marki Eisberg przełożyć na talerz. Dodać obrane i pokrojone w kostkę mango oraz awokado. Orzechy włoskie posiekać, uprażyć przez minutę na suchej patelni i posypać nimi sałatkę. Dodać pokrojony w kostkę kozi ser. Całość polać przygotowanym wcześniej sosem winegret.

Dominika Szalek-Kanofocka
PR Manager

Źródło: https://iswinoujscie.pl/artykuly/69869/