iswinoujscie.pl • Niedziela [25.10.2020, 19:40:17] • Polska

Przepis kulinarny marki Ocelio Bezglutenowe kruche babeczki ze ¶liwkami

Przepis kulinarny marki Ocelio Bezglutenowe kruche babeczki ze ¶liwkami

fot. Organizator

Przepis na kruche i słodkie babeczki, przygotowane z bezglutenowej mieszanki do wypieku ciasta z dodatkiem powideł ¶liwkowych. Podawane ze ¶liwkami lub innymi ulubionymi owocami s± idealn± propozycj± na małe co nieco do porannej kawy!

Składniki:
• 500g bezglutenowej mieszanki do wypieku ciast (np. marki Ocelio) lub zwykłej m±ki pszennej (wersja z glutenem)
• 4 jajka
• 5 łyżek mleka
• 150g masła
• Powidła ¶liwkowe
• 4 ¶liwki
• cynamon

Metoda:
1. Mieszankę bezglutenow± lub m±kę, 4 jajka, masło i 1 łyżeczkę cynamonu i mleko wymieszać
2. Ciasto przełożyć do foremki na babeczki, dodać łyżeczkę powideł i przykryć ciastem
3. Babeczki piec w piekarniku rozgrzanym do 170 st.C przez 20 – 30 minut.
4. Po wyci±gnięciu z piekarnika i zostawić do ostygnięcia. Podawać z ¶liwkami oprószonymi cynamonem

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist

¬ródło: https://iswinoujscie.pl/artykuly/67892/