iswinoujscie.pl • Niedziela [12.07.2020, 13:26:35] • Polska

Przepis marki Ocelio Bezglutenowy pudding z napojem waniliowym

Przepis marki Ocelio Bezglutenowy pudding z napojem waniliowym

fot. Organizator

Przepis na bezglutenowy pudding na bazie roślinnego napoju sojowego, ryżu i... pietruszki. Słodki, kremowy i zaskakujący! Z dodatkiem owoców tworzy idealny, wakacyjny deser, również dla osób na klasycznej diecie.

Składniki:
• 2 szklanki bezglutenowego waniliowego napoju sojowego (np. marki Ocelio)
• 2 szklanki korzenia pietruszki
• 2 - 3 łyżki cukru lub ksylitolu
• 1,5 szklanki ugotowanego ryżu białego
• 1 łyżka posiekanej świeżej mięty
• świeże owoce do dekoracji

Metoda:
1. Korzeń pietruszki obieramy kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w napoju sojowym z cukrem do momentu aż będzie zupełnie miękki.
2. Ugotowaną pietruszkę blendujemy razem z ugotowanym ryżem na gładką masę. Jeśli pudding jest za gęsty dodajemy więcej napoju sojowego.
3. Na koniec dodajemy posiekaną miętę, przekładamy do naczynek i posypujemy świeżymi owocami.

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist

Źródło: https://iswinoujscie.pl/artykuly/66302/