iswinoujscie.pl • Wtorek [11.02.2020, 17:43:12] • Polska

Ryżowe serduszka na Walentynki - przepis marki Halina

Ryżowe serduszka na Walentynki - przepis marki Halina

fot. Sławomir Ryfczyński

Święto zakochanych to wyjątkowy dzień, który spędzamy z najbliższą osobą. Jeśli planujemy Walentynki w domu, warto pomyśleć o słodkim, miłosnym poczęstunku. Jak wszyscy wiemy – przez żołądek do serca! Naszą propozycją są oryginalne i przepysznie malinowe serduszka z ryżu białego marki Halina.

Przepis kulinarny marki Halina
Ryżowe serduszka z malinową konfiturą

Składniki:
• 1 opakowanie ryżu białego marki Halina
• 200ml mleczka kokosowego
• 100g płatków kokosowych
• 75g cukru
• 100g mrożonych malin
• 50g cukru

Wykonanie:
1. Ryż ugotować w nieosolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu ryżu, dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę.
3. Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

Smacznego!

Źródło: https://iswinoujscie.pl/artykuly/63926/