iswinoujscie.pl • Wtorek [31.12.2019, 14:58:14] • Polska

Kokosowe śnieżki z ciasteczek Petit Crunch

Kokosowe śnieżki z ciasteczek Petit Crunch

fot. Organizator

Składniki: 8 ciasteczek Petit Crunch, 2 tabliczki białej czekolady, 4 łyżki śmietany 36%, 4 łyżki masła, Garść posiekanych orzechów, 1 opakowanie wiórków kokosowych.

Wykonanie:
1. Do małego garnka nalać 5 cm wody. Umieścić na nim metalową miskę na tyle duża aby nie wpadała do środka. Masło, czekoladę i śmietanę umieścić w garnku i podgrzewać na parze cały czas mieszając do momentu rozpuszczenia i połączenia składników.
2. Dodać pokruszone ciasteczka i orzechy. Umieścić w lodówce na godzinę do stężenia. Uformować kulki o gramaturze 15 gram i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Smacznego!

Źródło: https://iswinoujscie.pl/artykuly/63373/