iswinoujscie.pl • Środa [11.12.2019, 17:55:07] • Polska

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z grzybami oraz kapustą

Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z grzybami oraz kapustą

fot. Organizator

Serdecznie zachęcam do wykorzystania prostego przepisu na szybki Wigilijny barszcz czerwony z uszkami z farszem z grzybów i kapusty. 😊 Dzięki przyspieszeniu kluczowych etapów możliwe będzie przygotowanie go w czasie o połowę krótszym, niż zazwyczaj

Przepis firmy Profi
Składniki:
• 1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonie
Farsz:
• 60 g suszonych grzybów
• 200 g kiszonej kapusty
• 1 cebula
• 1 łyżka masła
• sól i pieprz
Ciasto:
• 300 g mąki pszennej
• 120 ml wody
• 1 jajko
• 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle zarumienić cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 - 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.
Smacznego!
www.profi.pl

Magdalena Brzęczek
Senior PR & Content Marketing Specialist

Źródło: https://iswinoujscie.pl/artykuly/63057/