Przez cały weekend w godzinach 10:00 – 20:00 na gości kulinarnego festiwalu czekać będą food trucki serwujące dania z różnych stron świata. Szykuje się prawdziwa eksplozja smaków!
W dobry nastrój pasjonatów jedzenia wprawią potrawy z kuchni hiszpańskiej, meksykańskiej czy amerykańskiej. Niezwykłych aromatów i intensywnych doznań smakowych dostarczą dania azjatyckie. Spróbować będzie można również kuchni molekularnej, belgijskich przysmaków oraz wielu innych potraw regionalnych.
Organizatorzy festiwalu zadbają też o doskonałe samopoczucie najmłodszych – z myślą o nich powstanie strefa dziecięca z gigantycznym dmuchańcem oraz atrakcjami zapewniającymi fantastyczną zabawę.
– Popularność mobilnych restauracji serwujących szybkie dania na polskich ulicach systematycznie rośnie. Moda na street food zawitała również do Szczecina, dlatego też food trucki ponownie zaparkują pod Atrium Molo – zapowiada Agnieszka Wasyłenko, dyrektor Atrium Molo. - Festiwale food trucków z różnorodną kuchnią są doskonałą okazją do skosztowania nieznanych dotąd potraw, aromatów i przypraw. Mogą być także wspaniałą inspiracją do eksperymentowania we własnej kuchni z nowymi składnikami bądź urozmaicania klasycznych dań – dodaje.
Festiwal Food Trucków w Atrium Molo odbędzie się w dniach 20-22 września, w godzinach 10:00-20:00. Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie: atrium-molo.pl/
Aleksandra Bartos
Account Executive