Zlot Food Trucków odbędzie się pod Atrium Molo w dniach 26-28 kwietnia. Na uczestników tegorocznej edycji jedzenia na kółkach czekają m.in. specjały kuchni amerykańskiej, meksykańskiej, azjatyckiej, hiszpańskiej, belgijskiej, molekularnej i wiele innych. Tak wyselekcjonowana oferta pozwoli zaspokoić apetyt gości o zróżnicowanych i najbardziej wyszukanych gustach kulinarnych. Atrium Molo przygotowało także atrakcje dla najmłodszych. W specjalnie zorganizowanej strefie czeka na nich świetna zabawa na dmuchańcu i placu zabaw dla najmłodszych.
- Z przyjemnością otwieramy tegoroczny streetfood’owy sezon w Atrium Molo. Tym razem wydłużyliśmy wydarzenie i rozpocznie się ono już w piątek – i potrwa do niedzieli. Wierzę, że zaproponowana przez nas selekcja food trucków pozwoli mieszkańcom Szczecina i okolic zainspirować się smakami z różnych stron świata. Już dziś gorąco zachęcam całe rodziny i grupy znajomych do spędzenia wolnego czasu z nami na świeżym powietrzu – mówi Agnieszka Wasyłenko, dyrektor Atrium Molo.
W bogatej ofercie gastronomicznej Zlotu Food Trucków znajdą się m.in.: azjatyckie bułeczki bao, amerykańskie pastrami, meksykańskie quesadille, pierożki azjatyckie, burgery, Pad Thai, tajskie lody, hiszpańskie paluchy churros i wiele innych.
Zlot Food Trucków pod Atrium Molo odbędzie się w dniach 26-28 kwietnia 2019, w godzinach 10.00-20.00. Więcej szczegółów na temat wydarzenia oraz oferty Atrium Molo można znaleźć na stronie www.atrium-molo.pl.