iswinoujscie.pl • Niedziela [07.04.2019, 16:09:18] • Świnoujście
Domowy obiad w Jadłodajni Galeriowiec czyli smacznie czysto i w dobrej cenie

fot. iswinoujscie.pl
Obiad to ważny posiłek w ciągu dnia. Powinien być więc posiłkiem pożywnym, smacznym i ze świeżych produktów. Kiedy jego zapach i smak przypominać nam będzie rodzinny dom, to dzień możemy uznać za udany.
- Pomysł na smaczny posiłek w jadłodajni urodził się po latach doświadczeń, pracy w kuchniach na wysokim poziomie - mówi współwłaściciel Jadłodajni Galeriowiec Michał Winnicki. - Bo przecież koniec, w końcu wszystko kończy się smakiem i o ten smak bardzo dbamy. Ze wspólnikiem wyszliśmy z założenia, że najlepsze co zostało po PRLu to smaczna kuchnia. Dlatego kiedy zajrzymy w tygodniową kartę dań, okaże się, że w niedzielę musi być chrupiąący kotlet Schabowy oraz pachnący i smaczy rosół - dodaje Winnicki.

fot. iswinoujscie.pl
Trzeba mocno podkreślić, że otoczenie, w którym przyjdzie nam spożywać smaczny posiłek, jest bardzo estetyczne, czyste i jasne, a z kuchni płynie do nas zapach świeżego obiadu.
- Jeżeli chodzi o estetykę otoczenia, w której spożywamy posiłek nie chcieliśmy by kojarzyła się z przaśnym PRL . W naszej jadłodajni przeważają jasne i czyste kolory by jedzący czuli się u nas dobrze. Trochę jak we własnej jadalniani, gdzie większość z nas nie ma przecież złotych klamek. - wyjaśnia Michał Winnicki, który opowiada nam o pomyśle na biznes.
Tradycja jest ważna ale ważna jest też jakość produktów i to jest to co charakteryzuje Jadłodajnię Galeriowiec .
- Staramy się. I choć nie jest to nie wiadomo jak drogi produkt, to jednak wszystko przygotowujemy ze świeżych produktów, dbamy w takim samym stopniu o jakość przygotowywanego mięsa, jak i warzyw na surówki czy też sałatki, które serwujemy. Potrawy nie zostają na drugi dzień i nie są odgrzewane – podkreśla współwłaściciel.
Jadłodajnia Galeriowiec przygotowuje codziennie dwa dania i jedną zupę , które w tygodniu się nie powtarzają. Pomysłodawcy chcieli odejść od koncepcji baru mlecznego gdzie karta dań jest przeładowana , a co za tym idzie nie da się robić tego ze świeżych produktów.
Pracownicy Jadłodajni Galeriowiec i jej właściciele chcą się skupić na codziennym żywieniu, w ofercie mają również zamówienia z dowozem. Są też obiady abonamentowe. Jadłodajnia posiada też ofertę kateringową jak i ofertę przystosowaną na imprezy okolicznościowe.