Składniki:
Green Drink marki Eisberg (rukola, sałata rzymska, marchew, jarmuż, szpinak) – 160 g
1 dojrzały banan
woda, sok owocowy lub mleczko kokosowe
dodatki do dekoracji:
pyłek pszczeli
nasiona chia
jadalne kwiaty o delikatnym słodko-cierpkim smaku np. bratki
Wykonanie:
W blenderze umieścić szpinak, jarmuż, rukolę, sałatę rzymską, marchew (mieszanka Green Drink marki Eisberg) i dojrzałego banana, który naturalnie osłodzi całość. Dodać według upodobań - wodę, sok owocowy lub mleczko kokosowe do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Zmiksować wszystkie składniki. Przełożyć do miseczki i udekorować bratkami, nasionami chia oraz pyłkiem pszczelim.
Rada: Przygotowując smoothie warto skorzystać ze zbilansowanej mieszanki warzyw, która dostarczy cennych witamin i minerałów, stanowiąc idealnie wyważoną porcję.
Smacznego!