Składniki:
(na 4 porcje)
- mleko Ekologiczne BIO od OSM Piątnica” 500ml
- kawa rozpuszczalna 3 łyżki
- cukier brązowy 3 łyżeczki
- czekolada gorzka ½ tabliczki
- wiórki kokosowe 2 łyżki
- dojrzały banan 2 średnie sztuki
- lód 5-6 kostek
Wykonanie:
Odlać do garnka 150ml mleka, dodać kawę rozpuszczalną, cukier brązowy, połamaną czekoladę, wiórki kokosowe i całość zagotować, często mieszając. Przestudzić, dodać pokrojonego banana, lód i pozostałe zimne mleko. Wszystko dokładnie zmiksować, przelać do szklanek i udekorować pokrojonymi orzechami nerkowca oraz płatkami lub wiórkami kokosowymi.
Smacznego !
Przepis autorstwa Roberta Muzyczki – szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy i eksperta kulinarnego firmy Piątnica.
Jakub Węgrzyn
Specjalista ds. PR