Plac, na którym zwykle załoga Fortu Gerharda szkoli rekrutów zamienił się w wielki plenerowy bar. Głodni otrzymywali dania z grilla na gorąco. Do wyboru były także różne rodzaje sałatek. Nie zabrakło gorących i zimnych napojów.
fot. iswinoujscie.pl
Uroczystość otwarcia największej inwestycji w OT Port Świnoujście ostatnich lat - gigantycznego elewatora zbożowego zarezerwowana była dla bardzo licznej grupy zaproszonych gości. Prezes gospodarza – świnoujskiej spółki Ludwik Heinsch nie zapomniał jednak o swoich pracownikach. Zaraz po uroczystości, na sąsiadującym z baza terenie Fortu Gerharda przygotowano dla nich imprezę integracyjną z gastronomią , muzyką i ogniskiem. Do tego nietypowego świętowania wspólnego sukcesu prezes zapraszał wszystkich już podczas oficjalnej części uroczystości.
Plac, na którym zwykle załoga Fortu Gerharda szkoli rekrutów zamienił się w wielki plenerowy bar. Głodni otrzymywali dania z grilla na gorąco. Do wyboru były także różne rodzaje sałatek. Nie zabrakło gorących i zimnych napojów.
fot. iswinoujscie.pl
Kto chciał mógł także własnoręcznie upiec sobie kiełbaskę. Przy ognisku stanęła scena, a na niej pojawili się młodzi muzycy z orkiestry Zespołu Szkół Żeglugi Śródlądowej w Kędzierzynie-Koźlu, ci sami, którzy muzycznie oprawiali uroczystość przecięcia wstęgi przy nowej hali.
fot. iswinoujscie.pl
Tym razem jednak w repertuarze mieli znacznie już bardziej „rozrywkowe utwory. Pogoda sprzyjała więc portowcy w koleżeńskiej atmosferze miło spędzili popołudnie.