Składniki:
- awokado bardzo dojrzałe 2 sztuki
- cebula 1 sztuka
- czosnek 1 ząbek
- sok z cytryny 2 łyżki
- sok z limonki 1 łyżka
- płatki chilli 1/4 łyżki
- świeża kolendra 1 mały pęczek
- sól i pieprz do smaku
- dojrzałe pomidory 300 g
- olej rzepakowy 2 łyżki
- bazylia świeża ok. 20 listków
- parówki mini 12 sztuk
- bułki do mini hot-dogów Dan Cake 2 opakowania
Wykonanie:
Oba awokada przekroić na pół, wyciągnąć pestki, a następnie miąższ łyżką. ½ cebuli i czosnek obrać, pokroić w plastry. Kolendrę posiekać. Wszystkie składniki zmiksować z awokado, płatkami chilli, sokiem z cytryny i solą. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w cząstki i przesmażyć na oleju przez ok. 10 minut. Następnie zmiksować z pozostałą cebulą, posiekaną bazylią, sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Parówki podgrzać, umieścić w bułkach do mini hot-dogów Dan Cake, wypełnić salsą pomidorową i przygotowanym wcześniej guacamole.
Smacznego!
Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy
Więcej kulinarnych inspiracji na www.dancake.pl