iswinoujscie.pl • Niedziela [04.12.2016, 11:25:57] • Polska

PRZEPIS TYGODNIA: Mini tartaletki z musem z awokado

PRZEPIS TYGODNIA: Mini tartaletki z musem z awokado

fot. Organizator

Z początkiem grudnia zaczynamy już myśleć o świętach i Sylwestrze – jakie menu zaserwować zaproszonym gościom? Z pewnością nietuzinkową opcją na świąteczny czy sylwestrowy deser będą mini tartaletki z musem czekoladowym i awokado. Połączenie aromatycznego, kruchego ciasta z wyrazistą nutą czekolady i egzotycznego owocu z pewnością zaskoczy niejednego gościa.

Składniki:
• 2 małe, dojrzałe awokado
• dwie czubate łyżki kakao
• 1 banan
• 2 łyżki miodu
• pół tabliczki gorzkiej czekolady
• 12 Babeczek mini do nadzień słodkich (np. od Dan Cake)
Przygotowanie:
Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy obranego ze skórki banana pokrojonego na kawałki, kakao i miód. Wszystko dokładnie miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej masy. Gotową masę przekładamy do mini babeczek dan cake. Gorzką czekoladę strugamy obieraczką do warzyw i obsypujemy każdą nadzianą musem babeczkę. Gdyby masa wydała się zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka.
Smacznego!


Magdalena Kaźmierczak
Specjalista ds. PR

Źródło: https://iswinoujscie.pl/artykuly/45943/