Składniki:
- gotowy spód od pizzy
- łyżka masła
- 1 pokrojona w piórka cebula
- 1 średni brokuł podzielony na różyczki
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 100 g sera Gouda MSM Mońki
- 1 jajko
Wykonanie:
Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając 2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło.
Smacznego!
Zofia Sztromwasser
Asystent ds. PR