- Dziś w jednej z piekarni zakupiłem chleb, który tak się ładnie prezentuje. Nasuwa się pytanie czy ktoś sprawuje kontrolę nad jakością pieczywa dostępnego w naszym mieście?
Nie szukamy tu dziury w całym, ale z tej mąki chleb się nie udał...
fot. Czytelnik
Chleb jest elementem, bez którego nie wyobrażamy sobie codziennego posiłku. Towarzyszy nam od zawsze, stanowi nośnik tradycji, jest obecny także w naszym języku: chleb powszedni, zjadacz chleba, z niejednego pieca jadać chleb... Piekarnie i sklepy prześcigają się w bogatej ofercie różnych gatunków i smaków chleba, niektórzy pieką go go sami. I chyba tylko ci ostatni nie są narażeni na przykre niespodzianki związane z jakością pieczywa. Z dość niestrawną jakością chleba zetknął się ostatnio nasz Czytelnik. Kupiony przez niego bochenek był dziurawy, częściowo pusty. Czytelnik zastanawia się, czy ktoś kontroluje jakość wypiekanych produktów.
- Dziś w jednej z piekarni zakupiłem chleb, który tak się ładnie prezentuje. Nasuwa się pytanie czy ktoś sprawuje kontrolę nad jakością pieczywa dostępnego w naszym mieście?
Nie szukamy tu dziury w całym, ale z tej mąki chleb się nie udał...