W degustacji potraw kuchni europejskiej m.in. z Polski, Niemiec, Włoch, Hiszpanii i Francji udział wzięli zaproszeni goście, wśród których byli m.in. uczniowie z Gimnazjum Publicznego numer 1.
fot. Agnieszka Puszcz
W siedzibie Hufca Pracy w Ośrodku Wczasowym „Ewunia” przy ulicy Kasprowicza w poniedziałek o godzinie 11.00 odbyły się Dni Otwarte OHP. Połączone one były z realizacją projektu „Smakujemy Europę”, a wszystko to w związku z dziesiątą rocznicą przystąpienia Polski do UE.
W degustacji potraw kuchni europejskiej m.in. z Polski, Niemiec, Włoch, Hiszpanii i Francji udział wzięli zaproszeni goście, wśród których byli m.in. uczniowie z Gimnazjum Publicznego numer 1.
fot. Agnieszka Puszcz
- Zorganizowaliśmy Dni Otwarte Hufca Pracy i jednocześnie projekt „Smakujemy Europę” pokazujący pracę uczestników Hufca Pracy, którzy przyuczają się tutaj do zawodu kucharza. 6 maja przygotowali prezentację kuchni poszczególnych krajów wchodzących w skład UE, w tym również zaprezentowana została kuchnia polska w tym polskie pierogi.
fot. Agnieszka Puszcz
- Równolegle prowadzimy realizację czterodniowego projektu realizowanego we współpracy z CJD są to nasi niemieccy partnerzy. Wspólnie realizujemy Projekt pod nazwą „Wyginam śmiało ciało – jak Cię widzą tak Cię piszą” mówiący o tym jak w dzisiejszych czasach powinna sobie radzić młoda dziewczyna i młody chłopak, aby wykorzystać umiejętnie swoją wiedzę, swoje możliwości psychofizyczne, tak żeby znaleźć się we współczesnej rzeczywistości. Zdrowo się odżywiać iść z trendami czasu i nie czuć się pozostawionym gdzieś w tyle. Naszym partnerem w tym projekcie jest Gimnazjum Publiczne numer 1- mówi Izabela Puławska, Komendant Hufca Pracy w Świnoujściu.