- Faktycznie doszło do takiego zdarzenia. Stwierdzili¶my niewielkie ilo¶ci robaków na mięsie drobiowym sprzedawanym luzem. Powiadomił nas jeden z klientów sklepu. Nie zwlekali¶my i natychmiast skontrolowali¶my stoisko – tłumaczy Ola Horoszko – Klusek z kamieńskiego Sanepidu.
Pracownicy sanepidu tłumacz±, że do tej pory nie zgłosił się do nich nikt, kto poczułby się Ľle po zjedzeniu mięsa ze skontrolowanej placówki.
Drób przed spożyciem należy dokładnie umyć, a następnie poddać obróbce cieplnej. Standardowe czynno¶ci mog± uchronić przed zatruciem pokarmowym i ewentualnymi powikłaniami.
Poprosili¶my rzecznika prasowego sieci sklepów w którym doszło do zdarzenia o stanowisko w tej sprawie. Jak tylko otrzymamy odpowiedĽ natychmiast j± opublikujemy.