Wśród specjałów serwowanych przez najlepsze restauracje w mieście będą m.in. swojskie śledzie, sałatka ziemniaczana z rybą, halibut z pieca z musem twarogowym, carpaccio z łososia czy też tajemniczy, ale przepyszny „Latający Holender”.
- Restauratorzy przygotują przepyszne dania rybne, które podczas weekendu majowego 28-29.05 w tzw. HAPPY HOURS smakować będą mieszkańcy, turyści oraz nasi niemieccy sąsiedzi. Koszt niedużych dań rybnych wynosić będzie tylko 10 zł!!! – mówią przedstawiciele ŚOT.
Zapraszamy wszystkich gości, sąsiadów, mieszkańców. W programie oprócz swoistego szlaku po restauracjach zapraszamy do obejrzenia ryb…. w Muzeum Rybołówstwa. Aktualna wystawa to ryby bałtyckie, Zalewu Szczecińskiego, zatoki Pomorskiej. Zobaczyć także można znakomicie spreparowanych przedstawicieli fauny na Antarktyce oraz mórz tropikalnych.