Składniki:
• 400 g kaszy gryczanej białej
• 700 ml wody Mama i ja
• 1 łyżeczka soli
• 3 łyżeczki czarnuszki
• 5 łyżek słonecznika
• 5 łyżek pestek dyni
Wykonanie:
1. Kaszę zalej wodą i odstaw na 36 godzin (w temperaturze pokojowej), mieszając od czasu do czasu.
2. Następnie dodaj sól i całość zmiksuj blenderem. Dodaj ziarna i wymieszaj.
3. Przelej masę do wyłożonej papierem do pieczenia formy (keksówki) i odstaw na kolejne 3 godziny.
4. Piekarnik nagrzej do 190°C i piecz chlebek około 90 minut.
Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Strona www: wodadladziecka.pl/
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł
Marta Maik
FlyPR