POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Czwartek [01.09.2022, 14:42:40] • Świnoujście

Jak nie marnować żywności?

Jak nie marnować żywności?

fot. Organizator

Żywność, która dla nas jest powszednim elementem życia, bardzo często się marnuje. Kupujemy za dużo, bez przemyślenia, robimy niepotrzebne zapasy...Potem część produktów ląduje na śmietniku, bo straciły termin przydatności do spożycia, nie mamy na nie pomysłu, zalegają w lodówce i szafkach. Jak temu zapobiec? Odpowiedź znajdziemy, przychodząc w najbliższy piątek o godzinie 17.00 na Plac Wolności.

- Serdecznie zapraszamy na Plac Wolności już 2 września od godz. 17:00. Chcielibyśmy porozmawiać z Wami na temat Foodsharingu. Przedstawić naszą ideę i przekazać ile żywności udało nam się uratować oraz jak korzystać z szaf Jadłodzielni.

źródło: www.iswinoujscie.pl


komentarzy: 10, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
Oglądasz 1-10 z 10

Gość • Piątek [02.09.2022, 15:50:21] • [IP: 176.221.122.***]

Pracuję w piekarni nie macie pojęcia ile pieczywa się narnuje

Gość • Piątek [02.09.2022, 10:43:12] • [IP: 176.221.123.***]

Pięna idea lecz tragiczna realizacja. Czy te jadłodzielnie sa kontrolowane przez sanepid czy inna instytucje, która czuwa nad tym, by jakies swirki nie wsadziy do jedzenia szkła czy innego świństwa ? Ja bym sie bał brac cokolwiek z takiej szafy. Juz wole kupic przeceniony o 50% ser z netto. Chociaz mam gwarancje, ze nikt tego nie opluł.

Gość • Piątek [02.09.2022, 07:22:08] • [IP: 94.254.176.***]

Ok niech ludzie oszczedzają, ale dlaczego w sklepach marnuje sie tyle żywności? Tam lepiej niech też czasem media popatrzą...

Gość • Czwartek [01.09.2022, 17:37:17] • [IP: 89.151.36.***]

Gość • Czwartek [01.09.2022, 15:29:27] • [IP: 37.248.225.***] Ale ci się porypało. Komuch Kuroń i PiS...

Gość • Czwartek [01.09.2022, 17:36:09] • [IP: 77.88.191.**]

Organizator czyli ktos kto wrzucil na ulotke jakies dane jest tak leniwy, ze nie chce mu sie sprawdzic co za brednie podaje. Jesli Polakow jest okolo 38mln i marnujemy 9 ton zywnosci rocznie to dziennie jedna osoba wyrzuca nieco ponad pół miligrama. Jesli mial na mysli jedna osobe to taki delikwent w smietniku codziennie kisilby 26 kg odpadkow jedzenia. To jak ogromny wor ziemniakow. Prosze se dzwignac. Nawet gdyby przyjac, ze chodzi o przecietna rodzine 2+2 to na glowe znow codzien wypada 6.5kg to jest wiecej niz w stanie moglby zjesc nawet duzy grubas - to jak 19 wiesmakow z McDonalda. Dziekuje i powodzenia dla aktywistow w wypisywaniu andronow

Gość • Czwartek [01.09.2022, 16:56:56] • [IP: 77.190.10.***]

To w koncu jak jest? Nie ma cukru i innych produktow i sa drogie? Czy ludzie maja dostatnie zycie i marnuja zywnosc?

Gość • Czwartek [01.09.2022, 15:54:41] • [IP: 176.221.123.**]

Chętnie przyjmę wszelkie świeże mięsa, wędliny, mile widziane orzeszki, serniczki, napoje (alkohole mile widziane), owoce i słodycze.W komentarzach zostawiać nr telefonu, wraz z ofertą

Gość • Czwartek [01.09.2022, 15:44:11] • [IP: 5.173.155.***]

Nadchodząca zima i obecna drożyzna szybko oduczy Polaków marnowania żywności. Pesto z liści rzodkiewki będzie ekskluzywnym daniem.

Gość • Czwartek [01.09.2022, 15:29:27] • [IP: 37.248.225.***]

PIERDOŁY WYPISUJECIE POZA BOGATYMI NIKOGO NIE STAĆ NA WYRZUCANIE ŻYWNOŚCI CHYBA ŻE BOGATEGO. ARTYKUŁ RODEM Z PIS. ZACIŚNIJCIE ZĘBY I MNIEJ JEŚĆ.

Gość • Czwartek [01.09.2022, 15:14:52] • [IP: 176.221.122.***]

Niech idą tam młodzi, bo my starzy wiemy jak nie marnować żywności, czy środowiska.

Oglądasz 1-10 z 10
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Ruch między węzłami Świnoujście Łunowo i Międzyzdroje został przekierowany na nową S3. Ruch odbywa się na tym odcinku z zawężeniem do jednego pasa w każdą stronę. Częściowo uruchomiony został węzeł Międzyzdroje, nie ma już tymczasowego ronda i ruch jest płynniejszy. To kolejny etap udrażniania przejazdu nową S3 ■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■