iswinoujscie.pl • Poniedziałek [25.07.2022, 08:39:02] • Świnoujście
Inspekcja handlowa skontrolowała restauracje nad morzem! Stwierdzono nieprawidłowości! W Świnoujściu skontrolowano m.in restauracje Neptun przy ulicy Bema wszystkie brane pod uwagę aspekty wypadły pozytywnie
fot. iswinoujscie.pl
Inspekcja Handlowa skontrolowała ostatnio polskie lokale gastronomiczne. Na cel wzięła ponad 50 restauracji. Pracownicy inspekcji handlowej odwiedzili m.in Sopot, Kraków, Wrocław, Giżycko, a także Świnoujście. Jak się okazuje ponad 60 procent restauratorów nie przestrzega przepisów handlowych.
Nieprawidłowości stwierdzono głównie w zakresie braku cen, nieokreślonej ilości napojów i potraw, a także zaniżania wagi posiłków, czy też braku informacji o szkodliwości spożywania alkoholu i zakazie palenia.
Inspekcja Handlowa zachęca klientów do zgłaszania nieprawidłowości w restauracjach takich jak np. zła jakość produktów, zatrucie pokarmowe, czy np. zaniżona waga dania.
W Świnoujściu skontrolowano m.in restauracje Neptun przy ulicy Bema, w jej trakcie nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości. Wszystkie brane pod uwagę aspekty wypadły pozytywnie.
źródło: www.iswinoujscie.pl
Zniszczyć klasę średnią, brawo pis
Zapowiedziane kontrole nie mogą wypaść inaczej
8:58- napisz, gdzie dokładnie sprzedają bez banderoli
Tam gdzie syf to nie kontrolują a zresztą jak za komuny dzwonią, że będzie kontrola i jak zwykle po znajomości !aby nie wystawić mandatu !
👍
Inflacja 15, 6 % 2021-2022, ceny w gastronomii co najmniej 100 %, czy może ktoś z branży gastro to wytłumaczyć ??
Cool
Neptun to knajpa w sam raz pod niemieckie przełyki i niemieckie porfele. Najważniejsze, że Niemcy są w stanie strawić karmę podawaną w tym przybytku. Ukraińska obsługa jest miła i dba o porządek. Lokalizacja też całkiem ok
Trzeba by skontrolować Starą Przystań cen alkoholu i piwa nie ma toaleta pozal się Boże brak wody żeby umyć ręce i załatwić się kulturalnie fekalia zalegają w kiblu bleee. za te ceny piwa mogliby porządny kibel postawić
Gość • Poniedziałek [25.07.2022, 10:46:19] • [IP: 94.254.233.**]Bredzisz, ludzie kiedyś nie jedli byle czego.Teraz to badziewie tylko ładnie przystrojone na talerzu nie mające nic wspólnego z dobrym żarciem!
Wspólnik prezia zawsze czysty jak łza
Chyba każdy wie do czego służą przyprawy ?
Skatrolować Rybniczankę tam jest syf
Sygnalizowane kontrole zawsze wypadają pozytywnie.
Do apni pana oburzonego moim wpisem odnosnie sytuacji sprzed 20 lat prosze o namiar do restauracji gdzie zgodnie z sztuka kulinarna i zachowaniem wszystkich norm zjem smacznie i swiezo to co vedziecie serwowac w menu.Jesli to co napisalem okaze sie nieprawdą oficjalnie przy wszystkich klientach przeprosze za moj wpis i szczerze podziekuje i pogratuluje.Zaznaczam ze spokojnie rozróżniam sandacza od czerniaka 😉
Dlaczego nie było kontroli nad morzem?
Bo Neptun najlepszy jest 💚 pycha jedzenie, miła obsługa , wszystko na medal 🥇.
Dzis ludzie nie jedza byle czego? Hehe A wlasnie ze jedzą coraz gorzej bo raz ze nie potrafia gotowac i nie maja porownania a dwa ze kazdy chce szybko a jak wiemy szybko znaczy emulgatory konserwanty itp.Gotowanie to sztuka ktora wymaga czasu a tego w turystyce jest bardzo malo.Co oznacza ze ziemniaczki sa swieze? Albo swieza zupa? Dla mnie to ze jest gotowana rano na dany dzien a dla drugiego ze nie skisla heh.Kiedys minimum sanitarne musial miec kazdy kto mial kontakt z produktami.Czy dzis 100% pracownikow ma taki certyfikat? Mozna by godzinami prawic o tym co dzis dzieje sie w kuchniach ale nie ma to sensu bo to niz nie zmieni.Szacunek dla tych ktorzy gottuja dobrze zgodnie z sztuką kulinarna i zachowaniem zasad.Calej reszcie cwaniakow. ...nie pozddawiam. P.S. Pamietajcie ludziska...cana nigdy nie byla i nie bedzie wyznacznikiem jakosci i smaku.Mozna jesc smacznie i dobrze tak samo za 100zl jak i za 30zl.Gotowanie a odgrzewanie to dwie rozne bajki.
Tu nie chodzi o cene a o jakosc i normy ktorych malo kto przestrzega.Pisalem o czyms co mialo miejsce 20 lat temu to fakt...ale mimo uplywajacego czasu potrafie rozroznic swieza salate od kilkudniowej przemarznietej.Znam smak sosu swiezo podbitego smietana a nie kiszonego tydzien w lodowce.Tluszcze na ktorych sie smazy mozna bardzo szybko zwsryfikować i nie jest zadna tajemnoca zetakzedzisstosuje sie dolewki a nie wymiany.Potrafie tez na oko odroznic 200gram od 150 wiec nie pisz ze wszystko jest ok.Dla laika ktory zywi sie fasfoodami kazdy zestaw obiadowy jest dobry ale nie dla kogos kto pol zycia spedzil w garach.Nie wyskakuj mi tu haselkami o tym ze ciezko jest biznes prowadzic nie rob z tego powodu jakis tlumaczen.Kazdy biznes to ciezka praca ale waszym zasranym obowiazkiem jest prowadzic to solidnie rzetelnie i zgodnie z prawem.A czy tak jest? Wiem ze generalizuje i wrzucam wszystkich do jednego wora ale to wasz problem bo nie robicie nic z nieuczciwa konkurencją.Place to wymagam i albo chwale albo ganie
Niestety ale u nas w mieście nie ma kultury jedzenia w restauracjach i nigdy nie bedzie bo siedzi w nas takie przeświadczenie, że to klient jest dla nas a nie my dla niego. I niech siedzi cicho i płaci jak za zboże. Musi przecież jeść. Proszę pojechać do krajów Europy, na zachód czy południe-tam jest nie do pomyślenia takie podejście. Niech się wypowiedzą nasi restauratorzy albo jeszcze lepiej niech wprowadzą takie same standardy jakie widzą i których doświadczaja będąc na wakacjach za granicą. Ciekawe jak się tam zachowują, jakie mają odczucia, jak komentują dania im serwowane, ceny czy podejście do klienta?
Gosia • Poniedziałek [25.07.2022, 10:23:53] • [IP: 213.155.174.***]Bo jesteś cienka frajerka...Cał wpis kipi złością i zazdrością do ludzi mądrzejszych, bogatszych.
09:47:39] • [IP: 185.210.39.***] a o ile % podrożał gaz czy prąd albo żywność? 16% ?? Widać że tylko innym do kieszeni chcesz zaglądać ale o kalkulacji kosztów pojęcia nie masz...
O odezwał sie oszust i złodziej urażony prawdą, za 5 zł by zjadł a u niego za 5 zł nawet wody nie dostaniesz, hahaha parówa i tyle.
Jakieś 20 lat temu, dobrze napisałeś. Teraz zastanów się co piszesz bo może Cię to baaardzo drogo kosztować. Ludzie nie jedzą byle czego jak kiedyś a pisanie głupot i zniesławianie ludzi prowadzących gastronomię jest tak żenujące, że ręce opadają. Może sam się weźmiesz za robotę i zobaczysz jak super łatwo i bezstresowo ma się ten biznes. Do wszystkich zainteresowanych: otwórzcie swoje biznesy a przyjdziemy do was zjeść za 5 zł i napić się za darmo pewnie (mam na myśli wodę) . Czy tu są na prawdę bezmózgowie same meduzy ??
Nie podają cen oraz wagi potraw. Naciągają na tym, że ceny podają za 100 gr, dają porcje nie do zjedzenia, a potem wychodzą porażające ceny. W wielu restauracjach nie zapłaci się kartą. Chcą ukrywać zarobki? Powinni też wszędzie sprawdzać czy wydają paragony, bo z tym też jest problem. Co z tego, że są kontrole jak nie ma żadnych kar? Jak dla mnie ściema aby pokazać, że coś jest robione.