Składniki:
- 500 g mięso na szaszłyki w marynacie orientalnej (np. marki Pekpol)
- papryka czerwona (może być ostra)
- papryka zielona
- pieczarki
Sałatka:
- ulubiona sałata (np. masłowa)
- pomidorki koktajlowe
- papryka
- ser typu feta
- oliwki
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Warzywa dobrze umyć, a pieczarki obrać ze skóry. Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie.
2. Paprykę czerwoną i zielona pokroić w dużą kostkę, pieczarki w ćwiartki lub grube plastry
3. Na namoczone patyczki nakładać na przemian warzywa i mięso
4. Gotowe szaszłyki piec na grillu aż mięso będzie miękkie lub w piekarniku w temperaturze 220 stopni (około 20-30 minut)
5. Przygotować sałatkę – pokroić wszystkie warzywa w mniejsze części, wymieszać, przyprawić solą oraz pieprzem i dodać ser
6. Szaszłyki podawać z wyrazistymi sosami, np. słodko-kwaśnym lub sweet chili
Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Manager