Składniki:
• 100g brązowego ryżu (np. marki Britta)
• 20 dużych krewetek
• 3 ząbki czosnku drobno posiekanego
• 1 cebula szalotka drobno posiekana
• 10 szt. pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 1 łyżeczka płatków chili lub suszonego chili
• 1/2 cytryny
Metoda:
1. Ryż należy ugotować zgodnie z instrukcją i odstawić.
2. Na łyżce masła podsmażyć cebulę z czosnkiem przez minutę i dodać krewetki i chwilę podsmażyc.
3. Po 5 minutach dodać pomidory, chili, natkę i koperek.
4. Całość wymieszać i ściągnąć patelnię z ognia.
5. Dodać ryż, doprawić solą, pieprzem i łyżką soku z cytryny.
6. Przed podaniem podgrzać i podawać gorące.
Smacznego!
Łukasz Nocuń
Senior PR & Content Marketing Specialist