Składniki:
• 500g bezglutenowej mieszanki do wypieku chleba jasnego (np. marki Ocelio)
• 470g wody
• 30g oleju
• 2 łyżki siemienia lnianego
• 3 łyżki grubo siekanych orzechów włoskich
• 3 łyżki słonecznika
• 100g żurawiny
Przygotowanie:
1. Mąkę, wodę oraz olej wymieszać w misce i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
2. Nastawić piekarnik na 220 st. C.
3. Pozostałe składniki oprószyć łyżką mieszanki i po wyrośnięciu wymieszać z ciastem na chleb.
4. Keksówkę wysmarować olejem i przełożyć do niej ciasto na chleb.
5. Po umieszczeniu w piekarniku zmniejszyć temperaturę na 200 st. i piec przez 40 minut.
Smacznego!
Łukasz Nocuń
Senior PR & Content Marketing Specialist