Finger food to małe przekąski na jeden kęs. Możesz je przygotowywać w formie kanapeczek, koreczków czy roladek, w wariancie słodkim lub wytrawnym. Taka przekąska będzie idealna na imprezę, garden party lub piknik. Jeśli umieścisz kanapki we właściwym pojemniku, możesz zabrać je także do pracy na lunch.
– Małe kanapeczki można przygotować z pasztetami warzywnymi, np. z linii Dziarskie Jarskie ZM Pekpol. To produkty w 100 proc. ze świeżych warzyw – nie zawierają żadnych substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i sztucznych barwników. Chętnie sięgają po nie wegetarianie, ale też wszyscy, którzy chcą urozmaicić swój codzienny jadłospis o produkty roślinne – mówi Małgorzata Wódkiewicz z Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka.
Kanapeczki finger food z mini pasztecikami Dziarskie Jarskie 25 g (z soczewicą, z czerwoną fasolą, z cieciorki)
Składniki:
• 1-2 opakowania pasztecików Dziarskie Jarskie ZM Pekpol z soczewicą
• 1-2 opakowania pasztecików Dziarskie Jarskie ZM Pekpol z czerwoną fasolą
• 1-2 opakowania pasztecików Dziarskie Jarskie ZM Pekpol z cieciorką
(Z 1 op pasztecików wychodzi 4-5 kromek)
pół ciemnego chleba pełnoziarnistego
• 1 jasna bagietka
• 2 żytnie bułki
• rukola
• pomidorki
• świeża bazylia
• papryka
• kiełki rzodkiewki ( lub zamiennie inne)
Przygotowanie:
Chleb skroić w cienkie kromki, a następnie w trójkąty, bagietkę oraz bułki skroić pod ukosem na podłużne kromeczki. Posmarować wedle uznania dowolnymi smakami pasztetów i udekorować warzywami oraz mikro ziołami.
Anna Rogoźnicka
Senior PR & Content Marketing Specialist