Sk³adniki na 4 porcje
400 g tofu
50 g czekolady
3 ³y¿ki miodu
100 g orkiszowych ciasteczek Holle
1 mus z gruszki, brzoskwini, maliny z orkiszem Pear Pony Holle
¦wie¿e owoce do ozdoby
Przygotowanie:
Tofu zblendowaæ na g³adk± masê. Czekoladê rozpu¶ciæ w wodnej k±pieli, po przestudzeniu delikatnie po³±czyæ z przygotowanym tofu. Pos³odziæ miodem, delikatnie wymieszaæ i odstawiæ do lodówki na ok godzinê. Orkiszowe ciasteczka pokruszyæ na kawa³eczki i wy³o¿yæ nimi spód salaterek. Na ciasteczka wy³o¿yæ warstwê musu. Sch³odzony krem z tofu wyj±æ z lodówki prze³o¿yæ do przygotowanych salaterek, ozdobiæ ulubionymi owocami lub bakaliami.
Wiêcej o zdrowej diecie dzieci na holle.pl
Kamila Nowakowska
Senior PR Manager