Polacy kochają mieszanki sałat, które niejednokrotnie stanowią podstawę ich zbilansowanej diety. Nic w tym dziwnego – to spora dawka witamin i minerałów, a do tego znaczna oszczędność czasu. Umytą już mieszankę sałat umieszczamy w miseczce, dodajemy ulubione składniki oraz dressing i gotowe!
Mieszanka Green mix na pewno przypadnie do gustu osobom, które na nowo odkryły potencjał szpinaku. To niegdyś mało doceniane warzywo, dzisiaj święci tryumfy. Jest skarbnicą witamin i minerałów, ma właściwości antynowotworowe, pozytywnie wpływa na pracę układu nerwowego, poleca się go osobom z nadciśnieniem. Szpinak będzie pyszny na surowo w sałatkach, idealnie komponując się z oliwkami, orzechami, suszonymi pomidorami i serami pleśniowymi. Jeśli do takiej mieszanki dodamy zamarynowanego kurczaka, zyskamy pożywne danie obiadowe. Równie dobrze szpinak możemy usmażyć na maśle z czosnkiem i przyprawami czy przyrządzić w wersji na słodko – jako składnik zdrowego koktajlu bądź ciasta szpinakowego.
W mieszance Green mix znajdziemy także sałaty rzymską i fryzyjską. Obie są niskokaloryczne, stanowią bogactwo witamin: A i C oraz minerałów: żelaza, potasu oraz wapnia. Propozycję uzupełnia lekko gorzkawa cykoria endywia, która idealnie podbija smak całej mieszanki.
Warto zaprosić zieloną mieszankę Green mix do swojej kuchni. Dzięki niej urozmaicimy codzienne menu, tworząc rozmaite smakowe wariacje na śniadanie, lunch czy kolację.
Green mix marki Eisberg
Gramatura: 150 g
Sugerowana cena: ok. 5 zł
Składniki: szpinak młody, cykoria endywia, sałata fryzyjska, sałata rzymska
Sałatka sycyliska z mieszanką sałat Green mix
Składniki:
1 woreczek mieszanki sałat Green mix marki Eisberg
pierś z kurczaka zamarynowana w suszonej bazylii, cytrynie i oliwie
6 suszonych pomidorów
12 oliwek czarnych, drylowanych
50 g kiełków słonecznika
Dressing:
4 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżeczki suszonej bazylii
½ łyżeczki oregano
1/3 łyżeczki czosnku w proszku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mieszankę sałat Green mix marki Eisberg ułożyć w miseczce. Wsypać pokrojone na połówki oliwki i suszone pomidory. Dodać kiełki oraz usmażoną i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Całość polać przygotowanym dressingiem i dokładnie wymieszać.
Dominika Szalek-Kanofocka
PR Manager