POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Niedziela [13.12.2020, 10:39:26] • Polska

Przepis kulinarny marki Britta Sałatka z ryżem dzikim, batatami i dressingiem imbirowym

Przepis kulinarny marki Britta Sałatka z ryżem dzikim, batatami i dressingiem imbirowym

fot. Organizator

Dziki ryż to wciąż mało popularny dodatek, który posiada wyjątkowy orzechowy smak i aromat, dlatego doskonale nadaje się jako składnik sałatek. Zapraszam do zapoznania się z przepisem marki Britta na sałatkę z ryżem, batatami i oryginalnym dressingiem imbirowym, który nada sałatce lekko ostry i orientalny charakter.

Składniki na sałatkę:

• 50g dzikiego ryżu (np. marki Britta)
• 1 średni batat
• 50g sera feta
• 1 łyżka żurawiny
• 1 łyżka nasion dyni
• garść rukoli

Dressing imbirowy
• 100 ml oliwy z oliwek
• 2 łyżki octu jabłkowego
• 1 łyżka musztardy
• 1 łyżka miodu
• 1 cm imbiru startego na tarce
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/4 łyżeczki pieprzu

Metoda:
1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Batata upiec w piekarniku, obrać i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę i lekko rozkruszyć.
3. W dużej misce wymieszać ryż z batatem, serem, żurawiną, nasionami dyni i rukolą.
4. Składniki na dressing zmiksować blenderem.
5. Sałatkę doprawiać imbirowym dresingiem.

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Joanna Agatowska uzyskałą absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■