POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Sobota [05.12.2020, 02:17:00] • Polska

Przepis na czekoladową lasagne: Poczuj intensywny smak czekolady do picia autorstwa DecoMorreno

Przepis na czekoladową lasagne: Poczuj intensywny smak czekolady do picia autorstwa DecoMorreno

fot. Organizator

Lasagne czekoladowa to prawdziwy rarytas dla każdego konesera czekoladowych smaków. Oryginalna forma podania oraz wyjątkowy smak łączący puszysty delikatny krem z aromatyczną czekoladą to gwarancja satysfakcji i sięgnięcia po kolejną porcję!

Składniki
składniki na kakaowy spód:
20 gramów kakao Decomorreno
250 gramów herbatników kakaowych
150 gramów roztopionego masła

składniki na biały krem:
250 gramów mascarpone
200 gramów serka kremowego
3 łyżki cukru pudru

składniki na krem czekoladowy:
35 gramów kakao Decomorreno
1 sztuka budyniu czekoladowego
80 gramów skrobii ziemniaczanej
80 gramów cukru
750 mililitrów mleka

składniki na śmietankowy wierzch:
500 mililitrów śmietany 36%
2 łyżki cukru pudru
150 gramów czekoladowych łezek

Przygotowanie
1. Herbatniki zblenduj na drobny proszek, dodaj 20 g kakao oraz rozpuszczone masło.
2. Wymieszaj, powstałe ciasto przełóż do formy. Dociskając wierzch wyrównaj powierzchnię. Włóż do lodówki na 15 minut.
3. W tym czasie ugotuj budyń, wymieszaj skrobie, cukier oraz kakao. Dodaj 200 ml mleka i wymieszaj.
4. Pozostałą część mleka podgrzewaj, gdy zacznie się gotować dolej rozmieszane składniki i energicznie mieszaj. Zdejmij z kuchenki gdy zgęstnieje. Odstaw do wystygnięcia.
5. Następnie ubij serek kremowy z mascarpone oraz z cukrem pudrem. Wyłóż krem na spód czekoladowy. Włóż formę do lodówki.
6. Gdy budyń wystygnie, wyłóż go równą warstwą na krem z mascarpone.
7. Na wierzch ubij śmietankę z cukrem pudrem. Posyp ostatnią warstwę czekoladowymi łezkami lub posiekaną czekoladą. Smacznego!

Agencja PR Hub
Katarzyna Dreher, Specjalista ds. komunikacji


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Joanna Agatowska uzyskałą absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■