POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Niedziela [23.08.2020, 10:57:50] • Polska

Przepis kulinarny Bezglutenowe gofry z owocami i bitą śmietaną

Przepis kulinarny Bezglutenowe gofry z owocami i bitą śmietaną

fot. Organizator

Wszyscy uwielbiamy gofry, dlatego na koniec wakacji przygotowaliśmy przepis na bezglutenowy przysmak z pysznymi owocami – smażonymi śliwkami, porzeczkami i jagodami. Całość zwieńczy domowa bita śmietana. W załączniku przesyłam przepis marki Ocelio oraz autorskie zdjęcie przygotowane specjalnie dla marki.

Skład niki na ciasto:
• 500g bezglutenowej mieszanki do wypieku ciast (np. marki Ocelio)
• 150g masła
• 3 łyżeczki cukru
• 4 jajka
• 200 ml mleka lub napoju roślinnego

Dodatki:
• 10 śliwek
• 1 łyżka masła orzechowego
• Garść granoli
• Szczypta cynamonu
• 1 śmietanka 30%
• Jagody
• Porzeczki
• Miód

Metoda:
• Rozpuścić masło. Mieszankę mąk wymieszać w misce z cukrem, jajkami i mlekiem. Do całości przelać rozpuszczone masło. Zmiksować mikserem na gładką masę. Gofry piec w gofrownicy przez kilka minut aż będą złociste.
• Wydrylowane śliwki przesmażyć z cynamonem na drobinie masła. Na koniec dodać masło orzechowe i granole.
• Śmietanę ubić na sztywno z odrobiną cukru.
• Gofry podawać z smażonymi śliwkami lub śmietaną, owocami i miodem.

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■