POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Środa [04.03.2020, 14:35:35] • Polska

Facet przy garach, czyli prosty sposób jak oczarować ukochaną kobietę

Facet przy garach, czyli prosty sposób jak oczarować ukochaną kobietę

fot. Organizator

Nie ma co ukrywać – nawet w dobie mody na kulinarne eksperymenty, nie wszyscy z nas muszą zasilać grono foodies, będąc wirtuozami kuchennej przestrzeni. Przychodzą jednak dni, takie jak Dzień Kobiet, gdy podstawowe umiejętności w tej materii po prostu się przydają. Oto kilka patentów, dzięki którym każdy mężczyzna bez trudu przyrządzi dla swojej ukochanej danie z miłosnym przesłaniem.

Choć apogeum popularności Dnia Kobiet przypada w Polsce na lata PRL-u, do dziś tradycja obchodzenia tego święta jest w naszym kraju kultywowana. Rajstopy i goździki od zakładu pracy to muzyka przeszłości, ale wielu mężczyzn szuka pomysłów na wyrażenie uczucia do bliskiej sercu kobiety. Dobrą formą manifestacji uczuć w zaciszu domowym może być z pieczołowitością przygotowany obiad. Taka niespodzianka – smaczna i oddająca zaangażowanie będzie strzałem w dziesiątkę!

Czego pragną kobiety
Dzisiejszy świat to dla wielu ciągła gonitwa, towarem luksusowym staje się więc czas. Każda kobieta doceni, gdy druga połówka odciąży ją w codziennych obowiązkach. Jeśli to zazwyczaj ukochana przygotowuje posiłki, poinformuj ją krótkim „kochanie, jutro nie martw się o obiad”. I do dzieła! Zaplanuj wspólne popołudnie oraz wieczór i cieszcie się wspólnie spędzonym czasem. Co jednak upichcić, aby nie popełnić przysłowiowej gafy? Zastanów się jakie są kulinarne upodobania ukochanej i koniecznie wybierz świeże, wysokiej jakości produkty. Dzięki temu z pozornie nieskomplikowanego przepisu powstanie pyszne danie, które na długo pozostanie w pamięci.

Amore mio
Polacy kochają włoską kuchnię, jest więc duża szansa, że i Twoja ukochana zachwali propozycję wprost z Półwyspu Apenińskiego. Do wyczarowania potrawy: Tagliatelle z pesto z rukoli, nie potrzebujesz wielu sprzętów – przygotuj garnek, blender, miskę, durszlak i łopatkę do mieszania.

Z produktów postaw na te typowo włoskie: klasyczny makaron tagliatelle, aromatyczną, już umytą rukolę, niezawodne dodatki w postaci wysokiej jakości oliwy z oliwek, parmezanu, orzeszków piniowych. Do tego czosnek, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. - Kluczem do kulinarnego sukcesu, a zarazem serca ukochanej są świeże produkty. Nie bez przyczyny właśnie na ten aspekt Włosi kładą największy nacisk, wiodąc prym w oczarowywaniu turystów z całego świata – zauważa Katarzyna Głębocka, ekspert marki Eisberg, producenta świeżych sałatek typu convenience, warzyw i owoców. Pesto przygotowane ze świeżej i aromatycznej rukoli z czosnkiem i parmezanem odda ducha włoskiej kuchni i idealnie podbije smak makaronu. Na dodatek rukola od czasów starożytnych traktowana jest jako składnik zwiększający pożądanie, co w obliczu dania dla ukochanej jest nie bez znaczenia - dodaje ekspert.

Tagliatelle z pesto z rukoli
Składniki:
250 g makaronu tagliatelle
100 g Rukoli mytej marki Eisberg
3 łyżki parmezanu
60 g orzeszków piniowych
ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
3 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie:
Do gotującej się osolonej wody (łyżeczka soli na 2 litry wody) wrzucić makaron i gotować al dente (dokładnie tyle ile podaje producent na opakowaniu). Makaron odcedzić, używając durszlaka bądź sitka i zahartować pod bieżącą, zimną wodą, dzięki czemu nie będzie się sklejać.
Z opakowania rukoli wyciągnąć kilka listków do dekoracji. Resztę przełożyć do wysokiego naczynia np. miski i zblendować z pozostałymi składnikami na gładką masę. Makaron przełożyć do pustego garnka w którym był gotowany i wymieszać z pesto. Podzielić na 2 porcje, udekorować na talerzu listkami rukoli i posypać orzeszkami. Podawać z białym schłodzonym winem, pięknym uśmiechem i szczerym komplementem.

Dominika Szalek
PR Manager


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ 10 listopada Urząd Miasta Świnoujście i Terenowy Punkt Paszportowy będą nieczynne Drodzy mieszkańcy i goście Świnoujścia, informujemy, że zgodnie z Kodeksem pracy – w poniedziałek 10 listopada 2025 r. Urząd Miasta Świnoujście oraz Terenowy Punkt Paszportowy będą nieczynne. W razie konieczności załatwienia bieżących spraw, zapraszamy Państwa w piątek 7 listopada lub w środę 12 listopada ■ W kolejnych tygodniach tunel będzie również wyłączany z ruchu w następujących terminach: - 07/08 listopada 2025 - 14/15 listopada 2025 - 21/22 listopada 2025 - 28/29 listopada 2025 - 05/06 grudnia 2025 - 12/13 grudnia 2025 - 19/20 grudnia 2025. ■ W Albi, we Francji, odbyły się Mistrzostwa Świata w biegu 24-godzinnym - Karolina Romańska: 201,293 km (oficjalny scratch), 174. open, 5. wśród Polek ■ Przejedziemy całą S3! Dwujezdniowa ekspresówka od Świnoujścia aż do granicy z Czechami! ■ W niedzielę 26 października 2025 r., o godzinie 11.45 z Placu Mickiewicza wystartuje Masa Krytyczna - Świnoujście na Rowery. Organizatorami wydarzenia są Urząd Miasta Świnoujście oraz Ośrodek Sportu i Rekreacji „Wyspiarz". Rowerowy przejazd po mieście odbędzie się po raz 24. Trasa dostępna jest na załączonej mapie. Rowerzyści będą mieli do pokonania dystans o długości ok. 3,5 km. Przewidywany czas przejazdu wyniesie około 30 minut ■