Środki uzyskane z licytacji i cegiełek szóstej edycji akcji pozwolą spełnić marzenia trzynastu dzieci cierpiących na choroby zagrażające ich życiu. Dzięki temu przeżyją niezapomniane chwile i choć na chwilę zapomną o cierpieniu, z którym borykają się na co dzień.
Dziecięcy podopieczni Fundacji marzą o klockach, zabawkach, quadach, spotkaniach ze swoimi idolami, a także o podróżach w odległe zakątki świata.
W tym roku inicjatywę ponownie odbywającą się w ramach serwisu charytatywni.allegro.pl wsparły aż 32 znane osoby, a kolacje z nimi są zlicytowane w dwóch turach.
Pierwsza tura wystartowała 5 grudnia 2019 r. o godzinie 20.00 i potrwała do 14 grudnia 2019 r. Wtedy też odbyły się licytacje kolacji z:
• Alanem Anderszem – Warszawa, Restauracja Folk Gospoda.
• Anną Cieślak – Kraków, Restauracja Plac Nowy 1.
• Anną Dymną – Kraków, Restauracja Gehanowska. Pod Słońcem.
• Anitą Sokołowską – Warszawa, Restauracja Halka.
• Cezarym Pazurą – Warszawa, Restauracja Dom Polski.
• Idą Nowakowską – Warszawa, Restauracja Flambéeria.
• Joanną Liszowską – Warszawa, Restauracja Fest Port.
• Kamilem Nożyńskim – Warszawa, Restauracja Flambéeria.
• Maciejem Orłosiem – Warszawa, Restauracja Czerwony Wieprz.
• Magdaleną Stużyńską-Brauer – Warszawa, Restauracja Tandoor.
• Małgorzatą Kożuchowską – Warszawa, Restauracja Czerwony Wieprz.
• Martą Manowską – Warszawa, Restauracja Folk Gospoda.
• Michałem Szpakiem – Kraków, Restauracja Plac Nowy 1.
• Olgą Kalicką – Warszawa, Restauracja Bibenda.
• Tarasem Romanczukiem – Białystok, Restauracja Cristal.
• Urszulą Grabowską-Ochalik – Kraków, Restauracja Nota_Resto by Tomasz Leśniak.
14 grudnia 2019 r. o godzinie 20.00 rozpoczęła się tura druga. Ta zakończy się 23 grudnia 2019 r., a w jej trakcie będzie można wylicytować kolację z:
• Agnieszką Grochowską – Warszawa, Restauracja Elixir by Dom Wódki.
• Aleksandrą Domańską – Warszawa, Restauracja Superiore.
• Alicją Bachledą-Curuś – Kraków, Restauracja Plac Nowy 1.
• Danielem Józkiem Qczajem – Warszawa, Restauracja Czerwony Wieprz.
• Dodą – Warszawa, Restauracja Halka.
• Dorotą Kolak – Gdańsk, Restauracja Pomelo Gdańsk.
• Ewą Drzyzgą – Kraków, Restauracja Nota_Resto by Tomasz Leśniak.
• Leszkiem Lichotą – Warszawa, Restauracja Dom Polski.
• Magdą Gessler – Warszawa, Restauracja u Fukiera.
• Marzeną Rogalską – Kraków, Restauracja Gehanowska. Pod Słońcem.
• Melą Koteluk – Warszawa, Restauracja Elixir by Dom Wódki.
• Przemkiem Kossakowskim – Warszawa, Restauracja Folk Gospoda.
• Romą Gąsiorowską – Warszawa, Restauracja Dom Polski.
• Sławomirem i Kajrą – Warszawa, Restauracja Elixir by Dom Wódki.
• Tomaszem Karolakiem – Warszawa, Restauracja Superiore.
• Zofią Zborowską-Wroną – Warszawa, Restauracja Tandoor.
Wszystkie kolacje odbędą się w terminie uzgodnionym między zwycięzcą licytacji a gwiazdą. Co ważne kolacje także są wyrazem gościnności restauracji, które zgodziły się wesprzeć projekt.
Licytacja kolacji ze znaną osobą to jednak niejedyna możliwość zaangażowania się. Dodatkowo każdy może kupić cegiełki o nominałach 20, 50 i 100 złotych. Dla osób, które zechcą w ten sposób wspomóc inicjatywę, został przygotowany też konkurs z atrakcyjnymi nagrodami.
Do wygrania jest:
• Obraz Rafała Olbińskiego „Mam Marzenie”.
• Kolacja dla dwóch osób w wybranym terminie w Restauracji „Flambéeria”, ul. Hoża 61, Warszawa.
O restauracji: TARTE FLAMBÉE, to ręcznie wyrabiane i wałkowane ciasto, które smarujemy gęstym sosem śmietanowym, następnie wzbogacamy dodatkami w postaci krewetek, chorizo, cukinii, sera koziego, gorgonzoli, kwiatów lawendy (to tylko niektóre dodatki) i wypiekamy w piecu opalanym aromatycznym drewnem. Polecamy z butelką wina, piwa, w towarzystwie cocktailu lub ze szklaneczką czegoś mocniejszego.
Menu: w ramach kolacji można wykorzystać 300 złotych na wszystkie dania, napoje i alkohole z karty.
• Kolacja dla dwóch osób w wybranym terminie w Restauracji „Halka”,
ul. Puławska 43, Warszawa.
O restauracji: „Halka” jest restauracją z doskonałą lokalizacją, ciekawą historią, pięknym wnętrzem i niezapomnianym smakiem staropolskich potraw ze szczyptą nowoczesności, w jej najlepszym wydaniu. Każde danie podawane jest z estetyką i smakiem. W pięknych wnętrzach „Halki” starannie spełniane są potrzeby klientów, tak aby poczuli oni atmosferę domowej gościnności. Restauracja „Halka” jest laureatem Grand Award 3 Widelce 2016 w konkursie Poland 100 Best Restaurants. Corocznie dostaje certyfikat jakości przyznawany przez portal TripAdvisor, a także została wpisana do prestiżowego Żółtego Przewodnika Kulinarnego Gault&Millau.
Menu: w ramach kolacji można wykorzystać 250 złotych na wszystkie dania, napoje i alkohole z karty.
• Pluszowe maskotki.
• Pakiety gadżetów fundacyjnych zawierające m.in.: kubek, lnianą torbę, lizaki, książkę z płytą.
Szczegóły akcji można znaleźć na stronie kolacjamarzen.pl. Zachęcamy też do śledzenia wydarzenia na Facebooku, gdzie informujemy na bieżąco o wszystkich nowinkach.
Ewa Zaborska
ACCOUNT EXECUTIVE