Przepis firmy Profi
Składniki:
• 1 litr Barszczu czerwonego Profi w kartonie
Farsz:
• 60 g suszonych grzybów
• 200 g kiszonej kapusty
• 1 cebula
• 1 łyżka masła
• sól i pieprz
Ciasto:
• 300 g mąki pszennej
• 120 ml wody
• 1 jajko
• 1/2 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto połączyć i wyrobić. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut.
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości, odcedzić i posiekać. Kapustę ugotować, odcedzić i posiekać. Na maśle zarumienić cebulę, dodać grzyby z kapustą i smażyć przez 10 minut na małym ogniu.
Ciasto rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć farsz i zlepić uszka. Gotować w osolonej wodzie przez 5 - 7 minut, aż do wypłynięcia. W międzyczasie podgrzać dowolną ilość barszczu w mikrofalówce lub na kuchence. Podawać z odcedzonymi uszkami.
Smacznego!
www.profi.pl
Magdalena Brzęczek
Senior PR & Content Marketing Specialist