POGODA

Reklama


Wydarzenia

iswinoujscie.pl • Niedziela [27.10.2019, 08:01:17] • Polska

Przepis kulinarny Kotleciki z dzikiego ryżu z chutneyem z pomidorów i czerwonej cebuli

Przepis kulinarny Kotleciki z dzikiego ryżu z chutneyem z pomidorów i czerwonej cebuli

fot. Organizator

Chrupiące kotleciki z ryżu dzikiego to doskonały sposób na lekki obiad lub wieczorną przekąskę. Chutney z pomidorów i czerwonej cebuli sprawi, że danie będzie niezwykle aromatyczne. Ryż dziki charakteryzująca się długimi, cienkimi ziarenkami o zbożowo-orzechowym smaku, dlatego doskonale sprawdza się jako główny składnik lub dodatek do oryginalnych dań.

Składniki:

Kotleciki:
• 2 saszetki dzikiego ryżu marki Britta,
• 1 mała czerwona cebulka,
• 1 mała marchewka,
• 1 ząbek czosnku drobno posiekany,
• 3 duże łyżki bułki tartej,
• 1 jajko,
• 1 łyżka natki pietruszki,
• sól, pieprz.

Chutney:
• 250g czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę,
• 700g pomidorów pokrojonych w kostkę,
• 100g cukru,
• 50g octu z czerwonego wina,
• chili w proszku (opcjonalnie),
• 1 łyżka oleju.

Wykonanie:
1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją.
2. Do miski dodać wszystkie składniki na kotleciki i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.
3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
4. Z masy uformować kotleciki i piec przez 20 minut.
5. W międzyczasie wrzucić wszystkie składniki sosu na patelnie i smażyć na średnim ogniu aż będzie miał konsystencję dżemu.

Łukasz Nocuń
PR & Content Marketing Specialist


komentarzy: 0, skomentuj, drukuj, udostępnij

Twoim Zdaniem

Dodaj Komentarz

Dodając komentarz akceptujesz
Regulamin oraz Politykę prywatności.

Zauważyłeś błąd lub komentarz niezgodny z regulaminem?
 
■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344 ■ Wiesz o czymś o czym my nie wiemy? Napisz! kontakt@iswinoujscie.pl lub wyślij mms na numer 602 657 344
■ Ruch między węzłami Świnoujście Łunowo i Międzyzdroje został przekierowany na nową S3. Ruch odbywa się na tym odcinku z zawężeniem do jednego pasa w każdą stronę. Częściowo uruchomiony został węzeł Międzyzdroje, nie ma już tymczasowego ronda i ruch jest płynniejszy. To kolejny etap udrażniania przejazdu nową S3 ■ W dniu 18 czerwca o godz. 11.00 w Auli SP1 przy Narutowicza 10 odbywa się gala finałowa Miejskiego Konkursu Fotograficznego na 80- lecie SP1. ■ Joanna Agatowska uzyskała absolutorium z tytułu wykonania budżetu miasta za rok 2024 ■ Po rozpatrzeniu raportu o stanie gminy miasto Świnoujście Prezydent Joanna Agatowska uzyskała votum zaufania od Rady Miasta ■ Pełna przejezdność drogi S3 przed wakacjami jest zagrożona, wykonawcy apelują do Premiera ■ Ryszard Grobelny; "bardzo niepokojącym zjawiskiem, także w Świnoujściu, jest stale spadający przyrost naturalny" ■ Nową formułę prezentacji raportu o stanie miasta omówił specjalny gość sesji - Ryszard grobelny. Raport dostępny jest w formie strony internetowej ■ Z powodu awarii jednego z promów typu „Bielik” obsługujących przeprawę „Warszów” pomiędzy wyspami Uznam i Wolin, kursowanie promów odbywa się obecnie w trybie nieregularnym. Zarząd Dróg Miejskich i Żeglugi informuje, że zespół techniczny pracuje nad jak najszybszym usunięciem usterki i przywróceniem promu do eksploatacji. Do czasu zakończenia naprawy pasażerów obsługuje wyłącznie jeden prom typu „Karsibór”. Oznacza to, że czas oczekiwania na przeprawę może się wydłużyć, szczególnie w godzinach szczytu ■ Podczas Dnia Dziecka w parku Zdrojowym trwała zbiórka na leczenie Adasia Orlika. Wolontariusze zebrali 9.308,37 zł, 176,97 euro, 2 korony czeskie i żeton do wózka ■ Byli pracownicy „Odry” spotkają się 28 czerwca o godz. 16:00 w Forcie Anioła – to coroczna okazja, by powrócić wspomnieniami do czasów, gdy zakład zatrudniał tysiące osób i tętnił życiem. W przeddzień Dnia Rybaka będzie czas na rozmowy, uśmiechy i integrację przy grillu ■